111 km voor de vrede op 11/11

Naar aanleiding van de vredeshappening wil ultraloper Pierre Vande Langerijt op 11 november met een vredesfakkel in de hand 111 km lopen van Brussel naar het Heldenplein in Knokke-Heist.

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist houdt op maandagavond 10 november om 20 uur een korte ceremonie aan het Graf van de Onbekende Soldaat op het Congresplein in Brussel. Daarna zal de Knokke-Heistse atleet Pierre Vande Langerijt zijn vredesfakkel ontsteken aan de Eeuwige vlam en deze ’s nachts over een afstand van 111 km naar Heist overbrengen.

Op dinsdagmorgen 11 november om 11 uur en 11 minuten wordt de ultraloper in het kader van de vredeshappening Monument voor Vrede en Verdraagzaamheid op het Heldenplein verwacht om het vredesvuur te ontbranden aan het oorlogsmonument.

Pierre Vande Langerijt liep al 12 keer succesvol de 100 km van de Nacht van Vlaanderen uit ten voordele van de MS Liga. Op 11 november gaat de 58-jarige atleet de uitdaging aan om zijn afstandsrecord met maar liefst 11 km te verbeteren.

De opbrengst van deze stunt gaat integraal naar de actie 11.11.11. Wie het traject geheel of gedeeltelijk wenst mee te lopen, fietsen of skeeleren, kan zich inschrijven bij de dienst Communicatie van de gemeente Knokke-Heist op 050/63.01.33 of communicatie@knokke-heist.be.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?