11 dingen die elke loper haat

Op maandag klagen en zagen we al eens wat vaker dan op andere weekdagen. Hoogst uitzonderlijk doen we er vandaag even aan mee. Al zullen veel lopers onderstaande 'hatelijke dingen' zeker herkennen.

1. “Lopen is slecht voor je knieën”

Vooral als die zin uit de mond van niet-lopers komt, is het moeilijk om een boos gevoel te onderdrukken. Bovendien is lopen net wél goed voor je gewrichten, zo las je vorige week nog op running.be (zie link onderaan).

2. De hemelsluizen gaan open op wedstrijddag

Lopen in de regen, sommigen vinden het leuk, anderen niet. Maar wat haast iedereen haat, is dat het in de aanloop naar het startschot pijpenstelen regent. Zeker als je al in de rij staat.

3. Blessures

Uitleg overbodig, vermoeden we.

4. “Dju, waar vind ik een toilet?”

Je gaat net voor je loopje nog even naar het toilet, maar na een halfuur besef je dat ‘het niet voldoende was’. Zeker als het om een grote boodschap gaat, kan dit redelijk problematisch zijn. Wel positief: de drang om zo snel mogelijk een toilet te bereiken, kan je sneller laten lopen.

5. Dieren op de loop

“Is dat baasje aan het wandelen met de hond of omgekeerd?” Die vraag stellen wij ons weleens als er een viervoeter kris-kras op onze looproute rent.

6. Foutje in de playlist

Het is gebeurd vooraleer je het goed en wel beseft: je hebt een playlist gemaakt met pompende beats, maar net wanneer je in een goeie flow zit, hoor je plots You’re Beautiful van James Blunt, afkomstig van de muziekcollectie van je wederhelft. Verkeerd gesynchroniseerd!

7. Je veters komen los

Zeg maar dag tegen de besttijd die je normaal sowieso verbeterd had!

8. Overal rood

Onbekend voor zij die steevast in het bos kilometers malen, maar degenen die al eens de openbare weg opzoeken, hebben vast al eens het gevoel gehad aan elk verkeerslicht te moeten stoppen. Allesbehalve bevorderlijk voor je tempo.

9. Wandelgroepjes die de hele breedte van het pad gebruiken

En vooral niet beseffen dat er loper aankomt.

10. Technologie laat het afweten

Je drukte niet hard genoeg op de ‘start-knop’ van je horloge of running-app en beseft dat pas na enkele minuten.

11. Je hebt overal tegenwind

Naar welke richting je ook loopt, je hebt het gevoel dat de wind vandaag overal ’tegen’ je is.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?