101-jarige Brit wil marathon van Londen lopen

Buster Martin is 101 jaar en heeft zijn zinnen gezet op de marathon van Londen.Als de kranige Brit hierin slaagt zal hij de oudste deelnemer zijn die een marathon heeft gelopen.

Marathon van Londen (foto belga)
Buster Martin heeft ondertussen zijn eerste test doorstaan. De Brit legde afgelopen zondag de halve marathon van Ronding Valley in Essex af in 5 uur en 13 minuten. Ongetwijfeld een toptijd voor iemand met zijn leeftijd.

De oorlogsveteraan,die ook nog in een rockgroep speelt, zegt dat het tijd wordt dat iemand van zijn leeftijd de marathon loopt. “Als ik de marathon uitloop zal dat een record zijn. Toch doe ik het daar niet voor. Ik wil alleen aantonen dat oude mensen ook nog in staat zijn om buitengewone prestaties neer te zetten”. 

Buster is momenteel volop aan het trainen om zijn doel te verwezenlijken. “Elke zaterdag en zondag sta ik om half zes ’s morgens om te gaan trainen. Ik zie het nog niet veel oudjes doen. Zo lang ik kan blijf ik doorgaan.” De vader van zeventien kinderen is ook buiten het lopen nog erg actief. Zo werkt hij nog drie keer in de week voor een firma die vrachtwagens schoonmaakt. Hij is meteen ook  de oudste werknemer in het Verenigd Koninkrijk.

Zijn geheim. “Je moet blijven bewegen om te vermijden dat je vastroest. Ik eet ook elke dag een groot stuk rood vlees en drink ik dagelijks mijn pintje. “

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?