101-jarige breekt record op de 100 meter sprint

Julia Hawkins verbeterde het record met maar liefst 6 seconden. Niet vreemd dat haar bijnaam 'Hurricane' of 'Orkaan' is.
Hawkins brak het kampioenschapsrecord op de USA Track and Field Outdoors Masters Championships bij de leeftijdscategorie +100-jarigen. Ze liep de 100 meter in 40.12 seconden. Dat was echter niet haar persoonlijk record. Vorige maand liep Hawkins de 100 m nog in 39.62 seconden op de National Senior Games in Alabama. Haar verklaring voor haar ‘mindere’ prestatie van het voorbije weekend? Ze had haar ‘dutje’ overgeslagen, waardoor ze niet volledig uitgerust aan de start stond. Zo zie je maar dat zelfs de beste atleten moeten rusten.
Volgens The Washington Post is Hawkins al haar hele leven actief geweest. Zo is ze altijd al een verwoed fietster geweest, maar begon ze pas vorig jaar deel te nemen aan piste- en veldwedstrijden. Naast fietsen en trotse grootmoeder-zijnde, breekt ze tussendoor dus ook nog even wat records in het lopen. Haar bijnaam is bij deze dan ook weer verklaard. Chapeau!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?