10 nieuwe locaties op parcours GvA Mechelen Urban Trail

Sinds dinsdag 27 september kan je je inschrijven voor de GvA Mechelen Urban Trail, de enige Urban Trail die bij avondlicht gelopen wordt. Ondertussen is er ook nieuws bekend over het parcours.

De start en finish van de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen liggen opnieuw op de Veemarkt. Het parcours is 10 km lang en werd volledig vernieuwd. De deelnemers lopen dit jaar door 10 nieuwe locaties.

Een van de nieuwe hoogtepunten op het parcours is de passage door Congres- en Erfgoedcentrum Lamot: een van de meest gedurfde staaltjes hedendaagse architectuur in het hart van Mechelen. Tegenwoordig zijn er 8 multifunctionele zalen te bewonderen voor allerhande evenementen en feesten. Nadat de deelnemers de trappen hebben genomen en door de bar gelopen hebben, krijgen ze het pronkstuk van het centrum te zien: een authentieke brouwketel van de oude brouwerij waar tot de jaren 80 het bekende Lamotbier gebrouwen werd!

Het Stadhuis ligt opnieuw op het parcours. Het wordt een hele ontdekkingstocht door het gebouw met een passage door de trouwzaal, raadzaal en sectiezaal. Schepen voor Sport Walter Schroons is blij dat er opnieuw een Urban Trail in Mechelen plaatsvindt: “De Urban Trail is een uitgelezen kans voor veel sportievelingen om onze mooie stad op een unieke wijze te ontdekken. Het specifieke van de avondloop gecombineerd met de sfeervolle eindejaarsverlichting, de vele historische plekken die onze stad rijk is en de talrijke supporters maken deze Urban Trail onvergetelijk!”

Het volledige parcours en de namen van de andere monumenten en gebouwen worden de komende maanden vrijgegeven.

4000 deelnemers

Vorig jaar was het loopevenement al snel volzet. Ook dit jaar worden er maximum 4000 deelnemers toegelaten. Om het comfort voor alle lopers optimaal te houden, wordt er gestart in 5 waves van telkens 800 lopers.

De eerste start is voorzien om 20u, vanaf dan wordt er om de 15 minuten gestart. Verwacht wordt dat dit evenement zoals de voorgaande edities snel volzet zal zijn. Inschrijven kan via deze link.

Steun aan Plan België

Elke deelnemer steunt rechtstreeks het project van Plan België, dat zich inzet tegen kindhuwelijken in Nepal. Plan België ijvert ervoor dat zowel jongens als meisjes eigen keuzes durven maken door hen bewust te maken van hun rechten, hen te voorzien van informatie, kennis en levensvaardigheden.

Gratis trainingsschema en loopgadget van NN

Verzekeringsbedrijf NN Insurance en vermogensbeheerder NN Investment Partners zijn meer dan gewoon titelsponsor van de NN Urban Trail® Series. Al wie zich inschrijft voor de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen krijgt van NN een gratis en gepersonaliseerd Energy Lab trainingsschema van 8 tot 12 weken. NN verrast daarnaast alle deelnemers in Mechelen met een leuk loopgadget!

De deelnemers ontvangen na afloop in het Sint-Romboutscollege dankzij Delhaize een lekker soepje en Brouwerij Het Anker trakteert de deelnemers op een Maneblusser.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?