10.000 Spartacussen krijgen nieuw parcours

Zondag 29 april én dinsdag 1 mei is recreatiedomein De Schorre in Boom voor de 7de keer het strijdperk van de Spartacus Run.

Ruim 10.000 deelnemers over 2 dagen overwinnen meer dan 27 hindernissen op een parcours van 10 km. Daarmee blijft de Spartacus Run de grootste obstakelrun van het land. Voor de editie van dit jaar verandert er een en ander. Zo is er een vernieuwd parcours (omdat ook De Schorre zelf in een nieuw jasje steekt) en tellen we maar liefst 9 nieuwe proeven. Een van de toppers is de nieuwe Tobogaaan: een nieuwe slide die langer (21 meter) én hoger (10 meter) is dan ooit.

Nog zo’n nieuw obstakel is de Spartacus Swim, waarbij de deelnemers over tonnen moeten klimmen die in het water liggen. Teamwork is hier cruciaal. Als voorlaatste hindernis doen de Spartacus Runners nog aan Weight Lifting, waarbij ze achtereenvolgens 20, 25 en 30 kilo de lucht in trekken. Een Spartacus heeft niet alleen sterke benen, maar ook sterke armen.

Zweven over water

Niet nieuw, maar de meest spectaculaire hindernis in de geschiedenis van de KBC Spartacus Series, is de Mega Swing. Ook dit jaar staat hij op het programma. Via een touw bevestigd aan een kraan van 30 meter hoog zweven ze over het water. Terug van weggeweest is The Human Wall … American footballteam Antwerp Argonauts vormt 2 dagen een menselijk schild om de doorgang voor de Spartacus Runners zo moeilijk mogelijk te maken.

Dit jaar betrekt de organisatie ook de supporters bij twee hindernissen. Bij Fire Brigade (nog een nieuwe hindernis) zien ze de deelnemers over een ponton lopen. Vanaf een nabijgelegen brug kunnen ze met brandweerslangen de deelnemers van het ponton proberen te spuiten. Bij Great Balls of Fire moeten deelnemers door een kooi met grote ballen lopen. Hier kunnen toeschouwers ballen trappen of gooien om het deelnemers zo moeilijk mogelijk te maken.

Inschrijven voor de Spartacus Run op zondag en dinsdag is nog mogelijk. Dat kan ter plaatse of via onderstaande link.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?