10.000 lopers kleuren Brussel

De allereerste Color Run op Belgische bodem was een kleurrijk en vrolijk gebeuren. Voor herhaling vatbaar! 10.000 lopers genoten zondagnamiddag aan Tour & Taxis in Brussel van de 'Happiest 5K on the Planet'.

The Color Run is een loop over 5 km waarbij de deelnemers elke kilometer een wolk van kleurenpoeder over zich heen krijgen die hen van kop tot teen kleurt. Het resultaat daarvan was goed te merken, want alle 10.000 deelnemers startten in een wit t-shirt. 

Plezier maken, daar draait The Color Run om. Ook Evi Gruyaert, die de start mocht geven, en Elodie Ouedraogo genoten er met volle teugen van. “Dit was echt een fantastische belevenis”, lachte de voormalige topatlete. “Super plezant en voor herhaling vatbaar!” 

Na de finish ging het feest gewoon verder. Dj’s zorgden voor een typisch Belgische festivalsfeer. De kleurenpret ging gewoon verder in het ‘Color Festival’, waarbij nog meer gekleurd poeder gebruikt werd tot iedereen er als een volmaakte regenboog bij liep. 

Geen regen, dus een echte regenboog was niet te zien aan de hemel… “Het weer voor onze eerste editie was fantastisch”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo. “Alles is prima verlopen en alle 10.000 deelnemers hebben zonder problemen de finish bereikt. Iedereen heeft de afstand dan ook op zijn eigen ritme, al lopend of al wandelend afgelegd.” 

Het succes van de eerste Color Run doet de organisatoren in ieder gevat niet twijfelen om het evenement te herhalen. “Er komt zeker een tweede Color Run in Brussel”, aldus Broekmans. “Binnenkort volgt daarover meer info.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?