10.000 deelnemers trappen Keytrade Bank Urban Trail Series op gang!

Antwerpen is op 11 maart de opener van de Keytrade Bank Urban Trail Series, die tussen nu en december in 8 Belgische steden zal neerstrijken. Er worden 10.000 deelnemers verwacht.

De deelnemers in Antwerpen kunnen voor het eerst kiezen tussen twee afstanden. Met een parcours van 7 of 12 km heeft iedereen de mogelijkheid om Antwerpen en zijn unieke plaatsjes op zijn of haar eigen manier te ontdekken.

Beleving staat centraal. In de balzaal Belle Epoque van Hotel Hilton worden de deelnemers door dansers verleid tot een traditionele wals. In de Tomorrowland Offices is er een dj-act om de urbantrailers in de sfeer van het populaire festival te brengen. Foodmarket Mercado laat iedereen de geur van de wereldkeuken opsnuiven en in de UGC Cinema’s kunnen de deelnemers tot rust komen in het pluche van een cinemazaal. Daarnaast zijn ook de bar van DE Studio, het Fotomuseum, het Zuiderpershuis, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten en bibliotheek Permeke nieuwe locaties. In totaal passeren de lopers en wandelaars die voor het parcours van 12 km hebben gekozen door 21 locaties. Die van de 7 km lopen door 10 locaties.

“De CittA Antwerp Urban Trail is geen wedstrijd”, benadrukt Antwerps burgemeester Bart De Wever. “Jong en oud, getraind of amateur, … Iedereen kan op eigen tempo dit schitterende parcours door onze prachtige Koekenstad afleggen. Genieten en tegelijk bewegen: dat is de unieke combinatie van de Urban Trail.”

“Onze loopevenementen spelen een belangrijke rol binnen onze acties om meer mensen aan het sporten te brengen”, vult schepen voor Sport Ludo Van Campenhout aan. “Met de CittA Antwerp Urban Trail kunnen lopers en wandelaars onze stad en onze monumenten op een unieke manier leren kennen. Ook de twee verschillende afstanden en de mogelijkheid voor wandelaars om deel te nemen, kaderen volledig binnen de filosofie van Sporting A om de Antwerpenaars meer te laten bewegen. Zo krijgt iedereen de kans om actief kennis te maken met de spectaculaire CittA Antwerp Urban Trail.”

Praktisch

Om 9u geven burgemeester Bart De Wever en Steven De Backer, Head of Communication and Activation van Keytrade Bank, in Park Spoor Noord het eerste startschot. Tien startwaves tussen 9u en 12u zorgen ervoor dat de deelnemers in alle comfort van al het moois kunnen genieten. De finish is voor het eerst indoor, in de Parkloods in Park Spoor Noord. Daar kunnen alle lopers en wandelaars voor of na hun 7 of 12 km genieten van een heerlijk ontbijt aangeboden door Delhaize. En ze kunnen meteen ook al plannen maken voor de volgende manche van de Keytrade Bank Urban Trail Series, de Gent Urban Trail op zondag 25 maart.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?