1 op 5 online meetings verloopt al joggend

Sinds de start van de coronapandemie zijn online vergaderingen gemeengoed geworden. Maar dat betekent niet dat we braafjes achter onze desk blijven zitten tijdens die meets. Uit het jaarrapport van Zoom blijkt dat 21% van de deelnemers tijdens het vergaderen aan het joggen is.

Gisteren hadden we het over het jaarrapport van Strava, waaruit blijkt dat er in 2021 meer dan ooit gelopen is. We liepen met z’n allen (tot dusver) 800 miljoen kilometer meer dan in 2020. Hoeveel van die kilometers tijdens een online meeting plaatsvonden, is niet duidelijk. Maar uit het jaarrapport van Zoom blijkt wel dat 21% van de deelnemers aan Zoom-vergaderingen aan het joggen is tijdens de meet.

1 op 5 koppelt dus het intellectuele denkwerk van het vergaderen aan een verkwikkende sportieve inspanning. Daartegenover staat dat 42% van de Zoom-vergaderaars in bed ligt tijdens de online meeting. Of zij op dat moment ook op een bepaalde manier aan hun conditie werken, staat niet in het rapport …

Wat er wel nog in staat is dat 11% vergadert vanuit trein, tram of bus, dat 43% van de vergaderende ouders er geen graten in zien dat hun kinderen door het beeld lopen, dat 36% procent tijdens de meets al eens een bezoekje krijgt van kat of hond, dat woensdag de populairste vergaderdag is, dat 21 januari 2021 de drukste vergaderdag van het jaar was, dat een meet gemiddeld 54 minuten duurt, dat er gemiddeld 10 deelnemers zijn, dat ‘je microfoon staat uit’ de meest gehoorde zin is en dat 75% van de gebruikers naar de collega’s zwaait aan het einde van de meeting.

Al deze statistieken komen uit de verzamelde gebruiksstatistieken van Zoom en uit een bevraging die het Amerikaanse softwarebedrijf uitvoerde bij 1700 gebruikers om meer inzicht te krijgen in wat er tijdens de online meetings gebeurt. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?