‘1 op 2 gebruikt smartphone tijdens sporten’

Sporten gaat steeds minder gepaard met het verstand op nul zetten. Uit onderzoek blijkt immers dat de helft van de Amerikaanse sporters zijn smartphone gebruikt tijdens zijn workout.

Beginnen doen we best met het enigszins nuanceren van de cijfers, want het Amerikaanse onderzoeksbureau Lab42 ondervroeg voor deze studie 500 gebruikers van sociale media die veel belang hechten aan sport en gezondheid.

Van die 500 gebruikt 51% een smartphone tijdens het sporten. Het meest wordt het toestel gebruikt om muziek af te spelen (91%), prestaties bij te houden (43%) en zelfs mails te checken (33%).

Eveneens één op de drie respondenten gebruikt een app om een trainings- of voedingsregime te volgen, 31% deed dat via een bepaalde website.

Drie op vier deelt zijn trainingsprogressie met anderen. Facebook is daarvoor het geliefkoosde instrument. Daarnaast geeft 74% aan dat de technologie een positief effect heeft op hun gewicht en motivatie.

Een spelconsole blijft eveneens een populair middel om te trainen. 14% van de respondenten sport op deze manier en de helft daarvan gebruikt daarvoor de Wii Fit.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?