1.600 (!) teams op Acerta Brussels Ekiden

Met ruim 1.600 teams en dus 9.600 lopers is de Acerta Brussels Ekiden van aanstaande zaterdag 18 oktober veruit de grootste aflossingsmarathon ter wereld. Met 1.300 teams uit de bedrijfswereld is het ook nog eens het grootste bedrijvensportevenement in België.

In een ekiden lopen ploegen van zes deelnemers een aflossingsmarathon (42,195 km). Dat maakt van de overwegend individuele sport die afstandslopen is, een echte teamsport

De Acerta Brussels Ekiden in en rond het Koning Boudewijnstadion in Brussel is helemaal volzet. Komen kijken kan nog wel en ook inschrijven voor de Chiquita Kids Run 1 km (om 12 uur) kan nog ter plaatse vanaf 10 uur. Het parcours is 5 km lang en loopt ondermeer door het Park van Laken. Aflossen doen lopers in aflossingszones in het stadion. 

Om 13u wordt het startschot gegeven voor Tribune 1. Net voor de start zal de voltallige familie Borlée een bedrag overhandigen dat de verschillende teams hebben ingezameld voor SOS Kinderdorpen.

Grootste bedrijvensportevent van België

Een ekiden is uitermate geschikt als teambuildingevenement voor bedrijven. Die kans laten 1.300 bedrijven niet liggen: van multinationals tot kleine kmo’s, tal van Belgische bedrijven schreven één of meerdere ploegen in. ING en de Europese Instellingen schreven 100 teams in, BNP Paribas Fortis zelfs 150 (!). Sommigen maken er een heuse familiedag van.

De Acerta Brussels Ekiden is voor de vijfde keer op rij een sportief hoogtepunt in de agenda van Acerta. Christophe Deroose, CEO van Acerta: “In 2008 hebben we onszelf als doel gesteld om van de Acerta Brussels Ekiden het grootste bedrijfsevenement van België te maken. Sinds ons engagement in 2008 is het aantal bedrijventeams gestegen van 200 naar 1.300 dit jaar. 80% van alle ingeschreven teams doen dat dus vanuit hun bedrijf. Dat is fenomenaal! Ook Acerta draagt zijn steentje bij: we vaardigen dit jaar maar liefst 27 teams af. Omdat ieder team ook zijn supporters meebrengt, is de Acerta Brussels Ekiden een geweldig bedrijfs- en familiefeest waar sportiviteit en plezier voorop staan.”

Borlées lopen ieder in een team

Dit jaar lopen er tussen de 9.600 ingeschrevenen ook vijf uitzonderlijke teams mee. Christophe Deroose: “Jacques, Kevin, Jonathan, Dylan en Olivia Borlée zullen zelf aan de startlijn staan. Zij lopen elk met hun eigen team ten voordele van SOS Kinderdorpen. Met dergelijke initiatieven houden we onze Acerta Brussels Ekiden fris en actueel.”

Ook heel wat andere goede doelen zijn aanwezig op dit loopfeest. Zo is Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz de startloper van het Think-Pink team.

De Acerta Brussels Ekiden is overigens ook het nationaal interclubkampioenschap. Heel wat toppers van het veldlopen, de piste en de weg zullen aan de start staan en van deze dag dus ook een topsportevent maken. Opnieuw staat er een erg kwalitatief deelnemersveld aan de start met onder meer Florent Caelen, winnaar van de Belfius Brussels Marathon en Nick Van Peborgh, winnaar van de DVV Antwerp 10 Miles.

StuBru vs. Radio 2

Daarnaast loopt de pers er hun eigen Belgisch Kampioenschap. Het team van Studio Brussel met Siska Schoeters en Linde Merckpoel is met niks minder tevreden dan de Belgische titel. Tegenstand komt er van ondermeer het persagentschap Belga en van… Radio 2

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.