1.576 treden in 612 seconden

Mark Bourne heeft de prestigieuze Empire State Building Run-Up gewonnen. De Australiër liep 86 verdiepingen, goed voor 1.576 treden en 320 meter hoogteverschil, omhoog in 10:12. Bekijk de foto's!

Zo’n 600 lopers uit 18 verschillenden landen namen deel aan de 36ste editie van de meest prestigieuze trappenloop ter wereld. De Australiër Mark Bourne was in 10:12 het snelst boven, voor zijn landgenoot Darren Wilson en Ricky Gates.

Ook bij de vrouwen ging de zege naar Australië. Suzy Walsham liep in 12:05 naar de top van de wolkenkrabber. Haar landgenote Brooke Logan en de Amerikaanse Erika Aklufi mochten mee op het podium. Ook het parcoursrecord is overigens in handen van een Aussie. Paul Crake zette dat in 2009 op 9 minuten en 33 seconden. 

Onze landgenoot Omar Bekkali werd 12de op 1:44 van de winnaar. Opvallend: zevenvoudig winnaar Thomas Dold, de Usain Bolt van het trappenlopen, moest uiteindelijk afhaken door ziekte.

De Empire State Building Run-Up was de eerste manche van het Vertical World Circuit. Later volgen nog wedstrijden in Bazel, Madrid, Taipei, Peking, Hanoi, Barcelona, Singapore en Sao Paulo. Thomas Dold was vorig jaar voor de vierde keer de eindwinnaar van het regelmatigheidscriterium, onze landgenoot Omar Bekkali legde beslag op een knappe derde plaats.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?