1.567 trappen in 628 seconden

Thomas Dold heeft voor de zevende keer de Empire State Building Run up gewonnen. De Duitser liep de 1.567 treden omhoog in 10 minuten en 28 seconden. Onze landgenoot Omar Bekkali werd vijfde.

Dold had welgeteld 628 seconden nodig voor de 1.567 trappen, wat neer komt op gemiddeld 2,5 trede per seconde. Zijn landgenoot Christian Riedl werd tweede op acht seconden, de Australiër Mark Bourne vervolledigde het podium op 27 seconden. Onze landgenoot Omar Bekkali legde beslag op de vijfde plaats, met 45 seconden achterstand op de winnaar.

Volgens de 27-jarige Dold was het dit jaar zwaarder dan andere jaren. “Ik begrijp niet waarom. Maar goed, het is mooi dat ik sneller ben dan de anderen.” De Duitser heeft wel de meeste zeges achter zijn naam staan, maar de snelste tijd staat sinds 2003 met 9:33 op naam van Paul Crake. De Australiër won de race vijf keer, maar kon na een ernstig fietsongeluk in 2006 niet meer deelnemen.

Bij de vrouwen zegevierde de Nieuw-Zeelandse Melissa Moon voor de tweede keer. Zij deed er 12 minuten en 39 seconden over om van de lobby naar het 320 meter hoge panoramadak op de 85ste verdieping te geraken.
 
De wedstrijd werd dit jaar voor het eerst ’s avonds in plaats van ’s ochtends gehouden. Een select elitegroepje vocht om de zege in een echte wedstrijd, de overige deelnemers liepen tegen de chrono. In totaal finishten 666 deelnemers, van wie 441 mannen en 225 vrouwen, onder de knipperende lichten van het hoogste gebouw van NY.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?