1.500 teams op Acerta Brussels Ekiden

De Acerta Brussels Ekiden krijgt zaterdag 1.500 teams, waarvan 1.100 bedrijven, aan de start. Het is daarmee veruit de grootste aflossingsmarathon ter wereld en het grootste bedrijvensportevent in België.

In een ekiden lopen ploegen van zes deelnemers een aflossingsmarathon (42,195 km). Dat maakt van de overwegend individuele sport die afstandslopen is, een echte teamsport.

De Acerta Brussels Ekiden in en rond het Koning Boudewijnstadion in Brussel is met 1.500 teams, goed voor 9.000 lopers, helemaal volzet. Komen kijken kan nog wel. Om 13u wordt het startschot gegeven door Tia Hellebaut en Mitsuo Sakaba, ambassadeur van Japan, het land waar de Ekiden van afkomstig is. Net voor de start zullen Kim Gevaert en Jacques Borlée een bedrag overhandigen dat de verschillende teams hebben ingezameld voor SOS Kinderdorpen. 

BORLÉES LOPEN MEE 

Een ekiden is uitermate geschikt als teambuildingevenement voor bedrijven. Die kans laten 1.100 bedrijven niet liggen: van multinationals tot kleine kmo’s, tal van Belgische bedrijven schreven één of meerdere ploegen in, ING zelfs 116 (!). Sommigen maken er een heuse familiedag van.

De Acerta Brussels Ekiden is voor de vijfde keer op rij een sportief hoogtepunt in de agenda van Acerta. Karel Plasman, gedelegeerd bestuurder van Acerta: “In 2008 hebben we onszelf als doel gesteld om van de Acerta Brussels Ekiden het grootste bedrijvenevenement van België te maken. Sinds ons engagement in 2008 is het aantal bedrijventeams gestegen van 200 naar 1100. Vandaag maken de bedrijventeams dus 73% uit van de 1500 ingeschreven teams. Ook binnen Acerta zelf dragen we ons steentje bij: we vaardigen 27 teams af dit jaar en dat zijn er weer drie meer dan vorig jaar. Omdat ieder team ook zijn supporters meebrengt is de Acerta Brussels Ekiden een ongekend bedrijfs- en familiefeest waar de verbondenheid onderling werkelijk voelbaar is.”

Dit jaar lopen er tussen de 9000 ingeschrevenen ook 3 uitzonderlijke teams mee. Karel Plasman: “Jacques, Kevin & Jonathan Borlée zullen zelf aan de startlijn staan. Zij lopen elk met hun eigen team ten voordele van SOS Kinderdorpen. Met dergelijke initiatieven houden we onze Acerta Brussels Ekiden fris en actueel.”

De Acerta Brussels Ekiden is overigens ook het nationaal interclubkampioenschap. Heel wat toppers van het veldlopen, de piste en de weg zullen aan de start staan en van deze dag dus ook een topsportevent maken. Opnieuw staat er een erg kwalitatief deelnemersveld aan de start.

Acerta Brussels Ekiden – praktisch
De Acerta Brussels Ekiden is volledig uitverkocht. Inschrijven voor de Chiquita Kids Run 1 km (om 12 uur) kan nog ter plaatse (vanaf 10 uur).

De Acerta Brussels Ekiden start net buiten het Koning Boudewijnstadion, voor tribune 1. Het parcours is 5 km lang en loopt ondermeer door het Park van Laken. Aflossen doen lopers in aflossingszones in het stadion.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?