Wouter Beke wakkert loopmicrobe aan bij rode lantaarn

Op 8 oktober staat HBvL Dwars door Hasselt op het programma. Wouter Beke zet zijn burgers aan het lopen.

HBvL Dwars door Hasselt wordt dit jaar een strijd tussen de Limburgse steden en gemeenten. Want de organisatie gaat op zoek naar ‘Dé Loopgemeente’, degene die procentueel gezien het best vertegenwoordigd is op deze klassieker.

Als we kijken naar de gegevens van vorig jaar, staat Leopoldsburg helemaal onder aan het lijstje. Slechts 1 inwoner op 913 nam vorig jaar deel. Dat kan beter, beseft ook een strijdvaardige burgemeester Wouter Beke (CD&V): “En we gaan er de komende weken ook wat aan doen om dat aantal de hoogte in te jagen. Sport is tenslotte gezond. En het is een sociaal gebeuren. Het speelt zich in groep af, met verschillende soorten mensen: jong en oud, man en vrouw. Dat zorgt voor een gemeenschapsgevoel.”

Wél sportief

Hoewel de Leopoldsburgenaars vorig jaar dus niet goed scoorden op HBvL Dwars door Hasselt, zijn ze volgens hun burgemeester toch best sportief: “Jaarlijks is er een stratenloop waaraan – naast individuele sporters – ook groepen deelnemen. En onlangs organiseerden we het Vlaams kampioenschap wielrennen voor aspiranten. Er is dus zeker potentieel, maar we moeten daar de focus nog wat meer op leggen.” Beke ziet wat dat betreft ook een belangrijke rol voor schepen Marc Reynders: “Hij is een fervent loper. Hopelijk neemt hij de mensen uit de gemeente op sleeptouw. Uiteraard zal schepen van Sport Sara Verbeeck onze inwoners ook mobiliseren.”

Debuut

Zelf is Wouter Beke geen fervent loper, maar dat weerhoudt hem niet om te sporten: “Ik probeer één à twee keer per week te zwemmen. En in de vakantieperiodes spring ik ook geregeld op mijn fiets fiets. Zo maalde ik onlangs nog 125 kilometer voor Kom op tegen Kanker.” En voor HBvL Dwars door Hasselt maakt Beke misschien wel een ‘loopuitzondering’: “Het voordeel van zo’n stratenloop als deze is dat je een duidelijk doel hebt. Ik overweeg zeker om dit jaar deel te nemen. Dat zou meteen mijn debuut zijn. Hopelijk in het gezelschap van zo veel mogelijk Leopoldsburgenaars.” 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?