Vlaanderen subsidieert Finse pistes

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters investeert in de aanleg of renovatie van kleinschalige sportinfrastructuur. Zo wordt in 21 gemeenten de aanleg van een Finse piste gesubsidieerd.

In 2012 is voor in totaal 55 gemeenten 3 miljoen euro uitgetrokken om een Finse piste aan te leggen (21 gemeenten) of een moderne sportvloer te plaatsen in een overdekte sportruimte (34 gemeenten).

Een Finse piste is een loopparcours met een verende bovenlaag. Die geeft een prettig loopgevoel en voorkomt blessures aan de gewrichten.

Vlaams minister Muyters: “Deze ondersteuning past perfect in het Actieplan Gezond Sporten. Blessures zijn vaak te wijten aan verkeerd materiaal of een slechte ondergrond. Van zo’n Finse piste kunnen zowel clubsporters als individuele joggers gebruikmaken. Hetzelfde geldt voor de renovatie of aanleg van moderne sportvloeren. Ook zij zullen toegankelijk zijn voor de individuele sporters.”

De 21 gemeenten waarvan sprake zijn Antwerpen, Dilbeek, Kapellen, Zedelgem, Veurne, Halle, Edegem, Jabbeke, Aalst, Turnhout, Lokeren, Zaventem, Hoogstraten, Denderleeuw, Herzele, Kruibeke, Herselt, Brakel, Overpelt, Affligem en Boortmeerbeek.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?