Ultraloper Karel Sabbe krijgt zijn eigen berg

Schepen van Sport Sofie Bracke en ultraloper Karel Sabbe huldigden gisteren in de Blaarmeersen de Karel Sabbeberg in.
De term ‘berg’ is misschien een beetje overdreven voor een molshoop van amper 30 meter hoog, maar het is zowat de enige plaats in de ruime omgeving van Gent waar je kunt trainen op hoogtemeters. Iets wat dan ook massaal gebeurt. 
Ook de uit Waregem afkomstige Gentenaar Karel Sabbe doet dat regelmatig en die trainingen wierpen in het verleden al hun vruchten af. In 2016 vestigde de tandarts een snelheidsrecord op de Pacific Crest Trail (4265 kilometer) en twee jaar later herhaalde hij dit huzarenstukje op de Appalachian Trail (3525 kilometer). Beide wereldrecords staan nog altijd overeind. Eerder dit jaar zette hij wellicht zijn allerstrafste prestatie ooit neer. Hij bleef als allerlaatste deelnemer over tijdens de onmenselijk zware Barkley Marathons.
“Ik ben trots dat ik nu mijn eigen berg heb. Het is de enige noemenswaardige helling die je vanuit Gent kunt bereiken zonder in de wagen te moeten stappen”, zegt Karel Sabbe. “In het verleden ben ik de helling al duizenden malen opgelopen. Soms tot wel honderd maal na elkaar op één training.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?