Triatleet speelt vals tijdens lopen (en daar zijn harde bewijzen van)

Recent vond de Chula Vista Challenge plaats, een halve triatlon in San Diego waaraan we normaal gezien geen aandacht zouden besteden. Maar ...

Tijdens de Chula Vista Challenge werd een valsspeler betrapt terwijl hij bezig was aan het looponderdeel. Wie de man is, weten we niet. De beelden (bekijk ze in deze fotoreeks) kwamen terecht in de mailbox van de bekende ‘valsspeler-jager’ Derek Murphy van Marathoninvestigation.com met de melding dat man in kwestie de triatlon uitliep. Een topnotering was er voor hem niet weggelegd. Dat maakt het misschien nog een beetje erger. Want waarom doe je dan al die moeite?

Na het zwemmen en fietsen moest de sporter nog een halve marathon afwerken (3 plaatselijke rondjes), maar daar had hij blijkbaar geen zin meer in. Al vrij snel tijdens het lopen stopte hij om zijn borstnummer en enkelband door te geven aan een vrouw in het publiek. Gelet op haar sportieve outfit is het zeer onwaarschijnlijk dat ze niet op de hoogte was van dit plan.

Changer!

Tijdens de laatste ronde gaf de vrouw de enkelband en borstnummer terug aan de man. De wedstrijdorganisatie is ondertussen ook op de hoogte en zal de deelnemer allicht schrappen uit de uitslag. Hij riskeert ook uitsluiting voor andere triatlons.

Dan deed Jolien Lewyllie, de vrouw die jullie op deze website en in ons magazine voedingstips geeft, het beter. Zij won in Kalmar de eerste triatlon waaraan ze deelnam.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?