Train je wilskracht om de finish te bereiken

Iedereen heeft weleens een dag waarop hij minder zin heeft om te trainen. Niet gezegend met een 'ijzersterk' karakter om in zo'n geval door te zetten? Goed nieuws, want wilskracht kan je trainen!

Wilskracht werkt zoals een spier. Dat impliceert dat wilskracht ook soms uitgeput raakt. Telkens als we een verleiding weerstaan, gebruiken we die vorm van zelfcontrole. Misschien is dat ook de reden waarom je ’s morgens dat koekje links laat liggen, maar ’s avonds toch naar die zak chips grijpt. Psychologisch onderzoek toont aan dat ook keuzes maken veel van je zelfcontrole vraagt.

Een oplossing om minder in je ‘wilskrachtreserve’ te tasten, is die te sparen voor momenten die er echt toe doen (de keuze om te gaan lopen). Stel prioriteiten en verspil geen tijd aan minder belangrijke beslissingen (welke trui je vandaag aantrekt). Beter nog: maak belangrijke keuzes op automatische piloot. Sta dus niet stil bij de vraag of je gaat lopen, maar begin er gewoon aan! Je twijfelt toch ook niet om je tanden te poetsen?

Meer tips om je wilskracht te trainen, lees je in ons januarinummer (nu in de winkel) of hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?