Septembernummer running.be magazine nu in de winkel!

Peter Van de Veire, de mooiste loopbossen van Vlaanderen, sportoortjes getest, de Havenrun Antwerpen verkend, 10 pagina's training, tips voor een efficiënte ademhaling ... Dit en nog veel meer vind je in het volledig vernieuwde septembernummer van running.be magazine. Nu in de winkel!

Peter Van de Veire vertelt over zijn haat-liefdeverhouding met lopen. We polsten bij Zornik-frontman Koen Buyse naar zijn voorbereiding op HBVL Dwars door Hasselt. Onze kersverse huiscolumnist Raf De Smet legt uit hoe hij het schopte van kettingroker tot marathonloper op blote voeten. Quinten Fraai van NN is de lopende CEO in de kijker.

Met de Week van het Bos in aantocht gingen we op zoek naar de mooiste loopbossen van Vlaanderen. Onze redacteurs testten acht hoofdtelefoons voor lopers uit. Terug naar school? De ideale gelegenheid voor een reportage over loopmode voor kinderen!

De loopclubs van havenbedrijven Total en BASF verkenden voor ons de Havenrun Antwerpen. We spraken met enkele deelnemers van The Big Five Marathon, ongetwijfeld een van de avontuurlijkste loopwedstrijden ter wereld. We lieten de deelnemers aan The Color Run kleur bekennen en blikken vooruit op de Singelloop Utrecht tegen reuma, de oudste en snelste stratenloop van Nederland.

In de trainingsrubriek bereidt Paul Van Den Bosch je in 11 weken voor op de running.be 11K, die je op 11 november zelf kan lopen. Peter Kelchtermans geeft tips voor een efficiëntere ademhaling en Stijn Vlaeminck zorgt naar goede gewoonte voor de nodige beats tijdens het lopen. We spraken met de initiatiefnemers van SUB2, die binnen de twee jaar een marathon in twee uur mogelijk willen maken. Roy Bokken en An-Sofie Gielen getuigen over hoe ze door te lopen en gezonder te eten samen 60 kg afvielen.

We gingen op bezoek in het atletenhuisje van Personae Sports in Meeuwen-Gruitrode, waar de Keniaanse toplopers zich klaarstomen voor de grote meetings. Les Gazelles de Bruxelles zijn de vereniging in de kijker. In ‘Het Loopparadijs’ bezoeken we Morzine, terwijl Lindsey De Grande ons meeneemt naar Lanzarote. Daarnaast zijn er ook nog de vaste rubrieken zoals de sprintjes, loopkalender, gadgets en ‘in beeld’-pagina’s.

Dit alles en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 3 september in de winkel te verkrijgen is!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?