Race for the Cure komt opnieuw naar 3 Belgische steden

Op zondag 29 september strijkt Race for the Cure opnieuw neer in drie Belgische steden: Antwerpen, Brussel en Namen. Daarmee heeft ons land opnieuw een mooi aandeel in het grootste wereldwijde sportevenement in de strijd tegen borstkanker.

Wat is Race for the Cure?

Race for the Cure is een loopevenement dat tegelijkertijd op enkele plaatsen in Europa plaatsvindt. Het is ook het grootste sportevenement wereldwijd in de strijd tegen borstkanker. Een nieuw persoonlijk record neerzetten, is bij Race for the Cure niet van tel. De nadruk ligt op de strijd tegen borstkanker, én op samenhorigheid en solidariteit. Op deze dag steek je mensen met borstkanker een hart onder de riem en laat je zien dat ze er niet alleen voor staan. Bereid je voor op een mooie en emotionele dag.

Wie kan deelnemen aan dit event?

Race for the Cure biedt twee afstanden aan. Ofwel loop je 6 kilometer, ofwel wandel je 3 kilometer. Daardoor is het voor iedereen haalbaar om deel te nemen. Kinderen neem je gewoon mee, want zij kunnen deelnemen aan Kids for the Cure. Tijdens dat loopje leggen kinderen van 6 tot 10 jaar 800 meter af.

Kan ik in groep deelnemen?

Absoluut! Wat is er mooier dan een team te maken rond een lotgenote om steun te betuigen? Of maak vrienden, collega’s of familieleden warm om samen de schouders onder dit goede doel te zetten.

Kan je alleen maar lopen of wandelen?

Nee, Race for the Cure is meer dan dat. Zo opent de Gezonheidsmarkt al vroeg haar deuren, staat er een zumbales op het menu, is er de hele dag animatie en muziek … Vanaf 9.30u kan je ook een stukje van je haar laten afknippen voor het goede doel.

Waar moet ik naartoe?

Wie wil deelnemen aan dit hartverwarmende evenement, kan in België op drie plaatsen terecht. Think Pink organiseert Race for the Cure in Antwerpen, Brussel en Namen. Surf naar de website van Think Pink voor de exacte locaties en alle info.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?