Oost-Vlaanderen populairste yogaprovincie, België zesde in Europa

Op 21 juni is het Internationale Yogadag. Ook voor lopers kan yoga interessant zijn. Deze oosterse bewegingsvorm zit hoe dan ook in de lift, want in tien jaar tijd is het aantal yogastudio's in ons land verdubbeld.

In 2012 waren er 188 yogastudio’s in België en dit jaar zijn er al 393 plaatsen waar je terecht kan. Dat blijkt uit cijfers van dataspecialist BoldData.

Vooral 2019 was een goed jaar voor yoga in België, want toen openden 32 ondernemers hun eigen yogaschool, een groei van maar liefst 9,6%. Afgelopen jaar vertraagde de groei naar 3,7%.

Met 61 vestigingen telt Oost-Vlaanderen veruit de meeste yogastudio’s van België. Daarna komt Brussel met 51 yogascholen, op de voet gevolgd door Antwerpen met 50. Ook Vlaams-Brabant doet het goed met 49 yogascholen. De provincie Luxemburg staat onderaan met slechts 7 yogastudio’s.

En hoe doet België het op Europese schaal? Ons land staat met zijn 393 yogastudio’s op de zesde plaats. Duitsland – een veel groter land dan het onze uiteraard – telt met 3373 veruit de meeste yogastudio’s, gevolgd door Frankrijk (2196) en Nederland (2147).

Je hoeft natuurlijk niet per se naar een yogastudio te gaan om je eerste yogastappen te zetten. Naast hardlopen (Start 2 Run) met Evy (Gruyaert) kan je ook yogaën met Evy. Via de app ‘Yoga met Evy’ leer je alles van yoga van A tot Z.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?