Onze vrouw & K3 doen yoga met Evy (+fotoreeks)

Is yoga ook nuttig voor lopers? Onze vrouw ging voor een antwoord op die vraag langs bij Evy Gruyaert. Ze maakte net als de meisjes van K3 kennis met de krijger II en de perfecte boompositie. En ja, daar zijn beelden van.

Evy Gruyaert introduceerde jaren geleden Start 2 Run in de Lage Landen, maar stortte zich na blessureleed op het yoga. Onze vrouw wilde graag weten of dat ook nuttig kan zijn voor lopers. “Ik zag dat volledig zitten: rustig in- en uitademen en in gekke houdingen tot rust komen. Maar dat bleek een misvatting. Op een bepaald moment leken mijn spieren in brand te staan.” 

Maar in hoeverre is yoga nu interessant voor lopers? “Een kwartiertje yoga na het lopen is veel leuker dan al die standaardstretches“, weet Evy. “Maar je kan het ook doen als opwarming. Of je voegt yoga toe aan je trainingsschema op dagen waarop je niet loopt. Lopen verkort je spieren, yoga rekt ze weer.”

In ons maartnummer (dat nu in de winkels ligt) lees je de volledige reportage. Je kan het artikel hier ook digitaal raadplegen. De fotoreeks van de yogasessie met Evy vind je in deze fotospecial. Hou vrijdag ook zeker onze Facebook-pagina in de gaten, want dan verloten we enkele vouchers voor de app Yoga met Evy.

Ook K3 doet yoga

In de fotoreeks zie je niet alleen Evy Gruyaert en onze journaliste. Ook Klaasje, Hanne en Marthe van K3 maken hun opwachting. Vanaf 19 maart begint het tweede seizoen van K3 Dansstudio bij VTM KZOOM. Daarin leren ze hun fans enkele choreografieën van hun nieuwste cd (Ushuaia) en laten ze hen kennismaken met allerlei sporten. Zoals … yoga.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?