Of je nu een 5 km, 10 km, 10 miles, halve marathon of zelfs een volledige marathon loopt, jouw voeding speelt een cruciale rol in het behalen van je doelen. Trainen is één ding, maar weten wat en wanneer te eten voor, tijdens en na een wedstrijd is minstens even belangrijk. Wat kan je bijvoorbeeld ’s ochtends eten op de dag van je wedstrijd? Voedingsdeskundige Marthe Lambrechts van sportpraktijk The Extra Mile deelt hier een van haar favoriete wedstrijd(ontbijt)recepten.
Ontbijt op wedstrijddag: pannenkoeken met banaan
Ingrediënten:
- 125 g zelfrijzende (witte) bloem (op wedstrijddag verkiezen we altijd zo weinig mogelijk vezels, dus kies beter voor gewone bloem)
- 3 eieren
- 250 ml amandelmelk, kokosmelk of gewone melk
- Een snuifje zout
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop
- 1 eetlepel kokosolie of olijfolie
- Plakjes banaan en/of blauwe bessen
Bereiding:
- Splits de eieren.
- Klop de eiwitten tot ze stijf zijn.
- Meng de bloem, de eigelen, de honing, het snuifje zout, de olie en de melk tot een glad beslag.
- Spatel voorzichtig het opgeklopte eiwit door het beslag.
- Doe wat olijfolie in een pannenkoekenpan. Wanneer er bovenaan belletjes ontstaan is het tijd om de pannenkoek om te draaien.
- Voor nog extra energie en extra smaak kan je de pannenkoek beleggen met schijfjes banaan en/of wat blauwe bessen.