OOSTENDE, BELGIE - MARCH 28 : Covershoot met Xavier Taveirne. On 28, March, 2023 in Oostende, Belgie, 28/03/2023 © Gregory Van Gansen/Imagetting

Nieuw RunningBE magazine met Xavier Taveirne, fietstips voor lopers, marathonadvies & meer!

Het meinummer van RunningBE magazine is vanaf nu verkrijgbaar: dit keer geeft journaalanker Xavier Taveirne een update over zijn loopgewoontes, deelt toptriatleet Frederik Van Lierde trainingstips voor zij die lopen met fietsen willen combineren en helpen we je bij het beantwoorden van die ene cruciale vraag: wanneer ben ik klaar voor de marathon? Dit en veel meer lees je in het nieuwste RunningBE magazine. Ontdek het hier.
Xavier Taveirne

Journaalanker Xavier Taveirne heeft al van kinds af aan een hart voor sport. Recenter ontdekte hij ook zijn passie voor het lopen. “Als ik ga lopen, heb ik het gevoel dat ik iets goeds voor mezelf heb gedaan. Dat ik mijn lichaam een cadeautje heb gegeven.” Een gesprek over huilen na de finish, hordelopen in Brussel en de cover van Men’s Health.

Slim aan de start van je eerste marathon

Kriebelt het om eindelijk die marathon van je bucketlist te schrappen, maar twijfel je of je wel klaar bent om de uitdaging aan te gaan? Sportwetenschapper prof. dr. Jan Boone (UGent) en Energy Lab-coach Aron Verhaeghe zetten enkele factoren op een rijtje en helpen je om een verstandige beslissing te nemen.

+ Schema
Zie jij de marathon volledig zitten en wil je er (nog) een op je palmares zetten? Dan vind je in het magazine een 16 weken-schema terug om de mythische 42,195 km dit najaar te overbruggen.

Fietstips voor lopers

Lopers die op de fiets springen of fietsers die de loopschoenen aantrekken. Beide sporten worden wel vaker gecombineerd, zeker nu de zon wat harder schijnt en de dagen langer worden. Maar hoe pak je dat nu het best aan en wat zijn de voordelen? Triatleet en expert Frederik Van Lierde deelt zijn uitgebreid advies.

Het nut van voedingsapps

Ervaar je tijdens het lopen soms een hongerklop? Ben je op zoek naar de juiste balans tussen sport en voeding? Of wil je gewoon een gezonder voedingspatroon? In je eentje is het vaak niet eenvoudig om die puzzel te leggen. Voedingsapps kunnen je helpen om de juiste stukjes te vinden. Wij vroegen tekst en uitleg bij Foodmaker, die naast de app voor topsporters en -ploegen, ook een app ontwikkelde voor de recreatie sporter.

Train je mentale kracht

Naast je lichaam moet je ook je mindset voorbereiden op je doel, maar hoe train je je mentale kracht om vol vertrouwen aan de startlijn te staan? Met onze tips & tricks blijf je de wedstrijdstress de baas.

Op loopavontuur in Zuid-Afrika

Naar goede gewoonte laten we je ook weer even wegdromen en nemen we je mee naar bijzondere loopbestemmingen. Onze man trok tijdens zijn rondreis in Zuid-Afrika geregeld de loopschoenen aan en deelt zijn ervaringen en tips. Het land van The Big Five aan de hand van vijf unieke loopspots. Ga je mee?

& Verder

  • Vooruitblik op de mooiste stadslopen in de lente
  • Hoe lichaamsbeweging helpt in de strijd tegen kanker
  • De basics van jouw trailoutfit
  • Reportage: Midnight Runners strijken neer in de Lage Landen
  • Overzicht: wanneer haal ik voordeel uit sportdrank en welk type heb ik nodig?
  • Oefeningen voor een sterkere core
  • LIFT your run: de drie pijlers van de loopbeweging – mobiliteit, kracht en plyometrie – toegelicht

 

Ontdek hier de volledige inhoud.

Het mei/juninummer van RunningBE magazine is verkrijgbaar in de dagbladhandel, Standaard Boekhandel en supermarkt. Lees een artikel of het hele nummer digitaal via Blendle of bestel het magazine online via de webshop.

Ontvang je RunningBE liever elke twee maanden rechtstreeks in de je brievenbus? Abonneer je dan nu en krijg de Nathan Quickstart 3L (t.w.v. 39,95 euro) er gratis bij!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?