Motivatie nodig? Ga dan buiten sporten

Soms zit de oplossing in eenvoudige dingen ...

‘Het beginnen aan je training is vaak het moeilijkste onderdeel ervan’, wordt weleens gezegd. Maar iedereen weet dat dat ‘beginnen’ niet altijd even evident is als je na de derde fitnesssessie je motivatie al verloren hebt. Canadese onderzoekers vonden een mogelijke oplossing om toch te blijven bewegen, namelijk door je training in openlucht af te werken!

Onderzoekers van de Université de Sherbrooke vroegen een groep deelnemers om drie keer per week een cardio- en krachttraining uit te voeren. De helft van de groep deed de training binnen in een fitnessruimte, de andere helft deed de training in de buitenlucht. Na het experiment van 12 weken bleek dat de groep die buiten sportte, significant minder trainingen te hebben overgeslagen dan zij die hun workout binnen deden.

In tegenstelling tot de groep die binnen sportte, en te maken kregen met een motivatiedip tijdens het experiment, bleef de buitengroep wel volhouden en voltooiden ze liefst 97% van hun sportsessies. Ook zouden de buitensporters de rest van de dag actiever zijn en zich minder gestrest voelen dan zij die binnen sportten.

De boodschap: trek vaker naar buiten voor je sportsessies, ook als het slechter weer is. Je motivatie, energie en mentale welzijn zijn erbij gebaat.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?