Meer dan 3.000 lopers klaar voor ING Run Oostende

Nu zondag 27 juli vindt de 18de editie van de ING Run Oostende plaats. Met de meer dan 3.000 verwachte lopers wordt de recordopkomst van 2007 geëvenaard.

De finish van de ING Run Oostende ligt traditiegetrouw op de Zeedijk. (foto Running Tour)
De stadsloop van Oostende is voor vele lopers een vaste zomerse loopafspraak. Het afwisselende parcours brengt de lopers langs het centrum en de vissershaven. De finish ligt traditiegetrouw op de Zeedijk.

Er staat zowel een 10 km als een 5 km op het programma. Voor de kleinsten is er ook nog de Chiquita Kids Run 1 km.

BELGISCHE TOP AANWEZIG

De ING Run Oostende is ook dit jaar de zesde wedstrijd van de Partena Run Classics. Zowel bij de mannen (10 km) als de vrouwen (5 km) is er een ijzersterk deelnemersveld.

In het regelmatigheidscriterium bij de mannen leidt Hans Janssens voor Guy Fays. De Luikenaar die The Classic in Tessenderlo won, wordt zondag de grootste tegenstander voor Janssens. Ook Ghirma Woldu, Stefan Van den Broek, Eric Gérôme, Stijn Vandevelde en Leonard Ndayisenga kunnen het Janssens knap lastig maken.

Bij de vrouwen wordt de 10 km een tweestrijd tussen Xenia Luxem en thuisloopster Veerle D’Haese. Bij de vrouwen staat Nathalie De Vos, die binnenkort in Peking deelneemt aan de 10.000m, met het maximum van de punten aan de leiding. Op de ING Run 5 km zal De Vos rekening moeten houden met Alemitu Bekele, Isabelle Sluysmans, Catherine Lallemand, Elke Van Hoeymissen, de zusjes Verthé en de zusjes Terryn.

PRAKTISCHE INFO

Start: Koninginnelaan
Finish: Zeedijk (ter hoogte van de Drie Gapers)
Programma:
13.00 u.: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar)
14.00 u.: ING Run Oostende 5 km
15.00 u.: ING Run Oostende10 km

Inschrijven voor de ING Run Oostende kan vanaf 11 uur in het Stedelijk Sportcentrum “De Koninklijke Stallingen” (Koninginnelaan).

Alle info over de ING Run Oostende: www.runningtour.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?