Matthieu Bonne moet wereldrecordpoging staken

Na bijna 800 kilometer lopen heeft ultraloper Matthieu Bonne zijn wereldrecordpoging moeten afbreken. Hij werd vrijdagochtend naar het ziekenhuis gebracht voor een medische controle.

Tijdens de 6 Days Race Belgium wou Matthieu Bonne uit Bredene het 20 jaar oude wereldrecord van de Griekse ultraloper Yiannis Kouros verbeteren. In 2015 liep hij 1036,8 km op zes dagen tijd.

Ongelijke strijd

Zondag 24 maart was Bonne aan zijn wereldrecordpoging op de atletiekpiste in Merelbeke begonnen. Normaal zou hij morgenmiddag (zaterdag) om 16u klaar zijn, maar na een inzinking op vrijdagochtend moest hij noodgedwongen stoppen met lopen.

“Na een ongelijke strijd van meer dan 24 uur met de hevige rukwinden heeft Matthieu deze ochtend rond 7.50 uur beslist om zijn wereldrecordpoging op te geven. Het team besliste om Matthieu een korte medische check-up te laten doen in het ziekenhuis”, aldus manager Matthias Lievens. Even later volgde het nieuws dat Bonne een nacht in het ziekenhuis zal blijven ter observatie. Door de koude wind heeft hij vooral last van zijn luchtwegen en longen. “Er worden op dit moment verdere onderzoeken gedaan. De gezondheid van Matthieu komt nu op de eerste plaats”, klinkt het.

Belgisch record

Met 793 gelopen kilometers (wat overeenkomt met 1983 rondjes op de atletiekpiste) mag Matthieu Bonne zich hoe dan ook Belgisch recordhouder noemen. Het is nog niet duidelijk of Bonne de race verder zal uitlopen en het nationale record nog zal aanscherpen. Wel hoopt hij morgen om 16u aanwezig te zijn om zijn mede-lopers Ludo en Kenneth te zien finishen.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matthieu Bonne (@matthieu_bonne)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.