Lopende dokter geeft tips om blessurevrij te blijven

Mensen die hun loopplezier verliezen, wijzen daarvoor vaak in de richting van blessures. Een lopende dokter legt uit hoe je dat kan voorkomen.

Dr. Jordan Metzl, sportdokter en zelf marathonloper (34 stuks op zijn palmares) deelde enkele tips om blessurevrij te blijven. Volgens de man kan iedereen een marathon lopen, zolang je juist traint.

1. Volg een gebalanceerd trainingsprogramma: Metzl raad aan om hier vier tot vijf maanden voor uit te trekken. En hij wijst meteen ook op een veelvoorkomende fout die blessures in de hand werkt: te snel te veel willen doen. Bouw dus geleidelijk aan op. 

2. Vergeet de krachttraining niet. Zoals ook wij al vaker aanhaalden: corestability-oefeningen zijn een must als je een betere loper wil worden (hier vind je enkele voorbeelden). Daardoor worden je spieren sterker en verklein je de blessurekans. Metzl raadt aan om minstens tweemaal per week krachtoefeningen te doen. “En gebruik zo’n 4 keer per week de foam roller om je spieren te laten herstellen”, voegt hij eraan toe. Het belangrijkste: “Luister naar je lichaam.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?