Pasta met spinazie, tomatenblokjes en geitenkaas:
Deze maaltijd is koolhydraatrijk, maar door het gebruik van witte pasta, weinig vetstof en de vegetarische bereiding, is deze ook vezelarm, vetarm en eiwitarm. Met andere woorden: ideaal voor op wedstrijddag!
Ingrediënten (voor 1 persoon)
– 200 g witte pasta
– 1 eetlepel olijfolie
– 100 g spinazie
– 50 g gepelde tomaat
– 30 g geitenkaas (zacht)
– een snuifje peper en zout
– een paar blaadjes verse basilicum (optioneel)
Bereidingswijze
– Laat gezouten water koken in een pan en voeg de pasta eraan toe
– Kook de pasta gaar, giet ze af en doe deze terug in de pan
– Verhit de olijfolie in de pan en voeg de gesneden spinazie en tomaat toe
– Bak deze op een middelhoog vuur tot ze goed gaar zijn
– Snijd de geitenkaas in kleine stukken
– Meng alles doorheen en dien op met eventueel nog enkele blaadjes basilicum
*Voedingswaarde (per persoon): 895 kcal – 139,2 g koolhydraten – 35 g eiwit
*Let op: voeding is iets zeer individueels. Experimenteer voor je wedstrijd al eens met bepaalde voedingsmiddelen en recepten om te kijken hoe je maag en darmen hierop reageren.