Julie Vermeire voor RunningBE © Gregory Van Gansen/Imagetting - kledij & schoenen: Brooks Running

Julie Vermeire over het vinden van balans: “Genieten en sporten gaan perfect samen”

Een gebroken voet en een drukke agenda hebben ertoe geleid dat Julie Vermeire (25) haar goede gewoonte van een of meerdere looptrainingen per week de laatste tijd is kwijtgeraakt. Maar de sympathieke mediapersoonlijkheid, die we in het bijzonder als danseres en influencer kennen, loopt echt wel graag – zeker bij mooi weer. “De zomer inspireert me om vaker te lopen.”

Voor het julinummer van RunningBE magazine vroegen we coverfiguur Julie Vermeire naar haar sportieve gewoontes, loopdoelen én hoe ze een goede balans vindt in het leven. Over die balans lees je ook in haar eerste boek ‘Soulshine op socials’.

Julie Vermeire: “In de eerste plaats gaat het boek over hoe ik omga met social media: van TikTok versus Instagram, tot wat als het online te veel wordt. Ook dans neemt een belangrijke plaats in het boek in met anekdotes over mijn ervaringen en tips om met meer zelfvertrouwen te dansen. Mijn vriend Laurins en goede vriendin Gill, die allebei professionele dansers zijn, geven ook advies in het boek. Verder gaat het in mijn boek over body positivity. Ik schrijf over hoe ik me in mijn vel voel en vergelijk het met de perfectie online. Het is helemaal niet erg om een buikje te hebben. Ik voel me goed als er ruimte is om te genieten in het leven. Ik ben een levensgenieter, ik eet en drink al eens graag, maar zoek daar een evenwicht in. We hoeven niet allemaal flinterdun te zijn. Dat is trouwens niet de realiteit. Vroeger heb ik me daar veel te vaak aan gespiegeld. Wie dat wil, mag dat. Maar laten we niet te streng zijn voor onszelf en lief zijn voor elkaar. Ik wil kunnen genieten van een gezellig diner of feestje onder vrienden zonder me daarbij van alles te moeten ontzeggen. En ik zoek een goed evenwicht door daarna voldoende te bewegen. Genieten en sporten gaan perfect samen.”

(…)

Het hele interview met Julie over haar sportieve gewoontes en nieuwe loopdoelen lees je in het julinummer van RunningBE magazine. Verkrijgbaar in de winkel, digitaal via Blendle of online via de webshop.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?