Het meinummer van RunningBE is uit: dit lees je in het nieuwste magazine

Voor het meinummer van RunningBE-magazine spraken we met VRT-journalist Tim Verheyden, inspireren we je met trainingstips om als loper meer uit de natuur te halen en bereiden we je voor op een najaarsmarathon met een uitgebreid schema en essentiële oefeningen voor (marathon)lopers. Dit en veel meer lees je in het meinummer van RunningBE. Ontdek het hier.
Tim Verheyden

Met ‘Het digitale dilemma’ maakte journalist en reportagemaker Tim Verheyden bij VRT NWS de voorbije weken alweer een sterk staaltje televisie over de invloed van technologie op mens en maatschappij. Maar de 47-jarige Limburger is ook een gepassioneerd loper. In het meinummer vertelt hij over lopen in onze hoofdstad, zijn hart voor de loopcommunity en de onbezorgheid van het traillopen. “Misschien is traillopen wel een goed excuus voor volwassenen om weer even te kunnen ravotten in het bos.”

De natuur als jouw outdoorfitness

De natuur biedt ons talloze voordelen én trainingsmogelijkheden, zonder dat we het wellicht beseffen. Niet alleen biedt trainen in de natuur je een verfrissende en motiverende omgeving om in te sporten, het is ook een kosteneffectieve manier om aan je fysieke én mentale gezondheid te werken. Met praktische trainingstips geven we je inspiratie om de natuur om te toveren tot jouw outdoorfitness. En om éxtra van de lentedagen te genieten.

Uitgebreid marathonschema

In eigen land staan er met de Brussels Airport Marathon, Antwerp Marathon en Athora Great Bruges Marathon dit najaar weer drie mooie marathonkleppers op de kalender. Wil jij de 42,195 km finishen binnen de 4 uur? Dan kan je met ons 16-wekenschema aan de slag. Wil je je slaagkansen verhogen? Check dan zeker ook de oefeningen die olympisch marathonloper Michaël Somers jou stapsgewijs uitlegt.

Trailrunnen in buitenland

Plan je deze zomervakantie een reis naar het buitenland en wil je de natuur daar op je loopschoenen ontdekken? Trailrunning is booming en zeker als je het kan doen op onbekende plekken. Hoe bereid je je voor op zo’n trailruntrip? Twee ervaringsdeskundigen delen hun tips voor een grenzeloos avontuur.

& Verder

  • Ultralopers: wanneer een marathon niet ver genoeg is
  • De voordelen van alcoholvrij bier voor sporters
  • Het belang van juiste loopsokken: welk model heb jij nodig?
  • Op bezoek in loopstad Boston
  • Lopen in adembenemend Zuid-Afrika: raceverslag van de Milkwood Run
  • Revolutie of hype? Collageen voor lopers
  • Achter de schermen bij Salomon in Annecy Design Center
  • … & veel meer

Ontdek hier de volledige inhoud van het meinummer.

Koop RunningBE-magazine in de winkel of bestel het nummer online.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?