Haal jij alles uit je sporthorloge? Extra functies onder de loep

Sporthorloges, armbanden, ringen, … De zogenaamde ‘wearables’ zijn inmiddels in alle vormen, kleuren en prijsklassen verkrijgbaar. Bovendien worden ze steeds accurater en hebben ze vaak een uitgebreid spectrum aan extra mogelijkheden en technische snufjes. Van hartritmevariabiliteit tot hersteltijd: welke extra tools zijn écht nuttig en hoe zit het me de accuraatheid van die extra functies?

Ben jij een recreatieve loper die een wearable enkel gebruikt om tijd, afstand en hartslag te registreren? Of misschien kijk je ook weleens naar je hartslag in rust of naar het aantal uur dat je geslapen hebt? Maar verder doe je er weinig mee?

Ward Vande Capelle, coach bij Energy Lab, testte de Garmin fēnix 6, Whoop en Polar Grit X Pro en deelt in het novembernummer van RunningBE magazine zijn ervaringen over de extra functies die nuttig kunnen zijn voor lopers.

In het artikel lees je hoe je meer uit je sporthorloge kan halen om zo heel wat inzichten over je conditie en gezondheid te krijgen. De meeste wearables zijn tegenwoordig immers uitgerust met tientallen functies om het meeste uit je training te halen, maar ook om je algehele levensstijl en gezondheid te verbeteren. Ook de algoritmes achter die tools worden steeds beter, waardoor onze wearables vaak behoorlijk accurate feedback kunnen geven over onze trainingsstatus en gezondheid.

“Tegenwoordig kan je via polsmeting inderdaad veel meer meten dan de ‘standaard’ trainingsfuncties als hartslag, afstand, tijd, vermogen en cadans”, bevestigt Ward Vande Capelle. “Er zijn nu tientallen functies beschikbaar om de recreatieve sporter ook los van het sporten aan een gezonde levensstijl te helpen én te houden. Denk bijvoorbeeld aan het meten van herstel, nachtrust en belastbaarheid.”

Wil jij meer weten over die extra functies en de accuraatheid ervan? Je kan het volledige artikel lezen in het novembernummer van RunningBE magazine. Verkrijgbaar in de winkel en online of lees het artikel digitaal via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?