ENGIE Stadsloop Gent: loop over de fly-over!

De ENGIE Stadsloop Gent is na twee jaar gedwongen afwezigheid terug! Op zondag 15 mei vindt de 38ste editie plaats. Het is daarmee één van de oudste stadslopen van het land en een échte klassieker. Maar ook klassiekers vernieuwen zichzelf constant: dit jaar kan je immers over de Gentse fly-over lopen.

Start en finish van de ENGIE Stadsloop Gent liggen op het Sint-Pietersplein. Van daaruit duiken de lopers het centrum in richting de prachtige Korenlei. Na de mooie passage over de Visserij volgt – voor het eerst – een indrukwekkende doortocht over de B401(vanaf oprit Ledeberg/Bellevue). De passage over het viaduct, beter bekend als de Gentse fly-over, is de eyecatcher van deze editie en een unieke gelegenheid om op loopschoenen een andere blik op Gent te werpen.

Gezamenlijke start

Ook nieuw is de gezamenlijke start van de 5 en 10 km. Vanaf 10u30 palmen zo duizenden lopers de Gentse straten in. Even daarvoor is het al de beurt aan de jongsten tussen 4 en 12 jaar voor hun Kids Run over 1 km.

“Ik kijk enorm uit naar de Stadsloop”, steekt Schepen van Sport Sofie Bracke haar enthousiasme niet weg. “De coronacrisis heeft er ons twee jaar op doen wachten, maar nu kunnen we eindelijk over de fly-over lopen. Het zicht op de torens van Gent, dat kan alleen maar motiverend werken. Het zal ook een boost geven aan één van de oudste stadslopen van het land.”

Naar een duurzamer evenement

De ENGIE Stadsloop Gent maakt ook dit jaar deel uit van de ENGIE Running Tour, de verzameling van de mooiste stadslopen van ons land. Als title partner van de Running Tour wil ENGIE haar nabijheid bij haar klanten extra in de verf zetten.

Bovendien zal de organisatie van alle stadslopen onder impuls van ENGIE een stuk duurzamer worden. Via een ecologisch charter staat respect voor de omgeving van het parcours centraal. Zo worden deelnemers onder andere aangemoedigd om met het openbaar vervoer of met de fiets te komen en wordt er tijdens de loopwedstrijd zo veel mogelijk milieuvriendelijk materiaal gebruikt zoals herbruikbare bekers en zo weinig mogelijk plastic en wegwerpverpakkingen.

Thierry Saegeman, CEO van ENGIE België: “We zijn trots dat we de officiële partner zijn van de ENGIE Running Tour, en zo mensen kunnen aanmoedigen om samen met familie en vrienden te gaan lopen. Met de extra focus op duurzaamheid sluiten de stadslopen bovendien perfect aan bij onze zero-carbon ambitie die we overal in België uitrollen. Niet in het minst in Gent, waar we op verschillende locaties inzetten op hernieuwbare energie en energie-efficiëntie.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?