Ingrediënten
– 50 g dessertrijst
– 200 g (volkoren) bloem
– 80 g gedroogde kokos (liefst in geraspte vorm)
– 50 g gedroogde vruchten (rozijnen, dadels, abrikozen)
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels vanillearoma
– 1 theelepel kaneel
– een snuifje zout
– 2 bananen
– 100 g honing
– een mespunt kaneel
– 30 g (vloeibare) margarine (vb. bakken en braden, vloeibaar)
– 30 g appelmoes
Bereidingswijze
– Verwarm de oven voor op 180°C
– Kook de rijst in 3,5 dl water volgens de kooktijd op de verpakking en laat afkoelen in het vocht
– Meng de bloem, de kokos, de gedroogde vruchten, het bakpoeder, de vanille, de kaneel en het zout in een kom
– Prak de bananen
– Meng de honing, de margarine en de appelmoes onder de bananen en vermeng er vervolgens de rijst en de gedroogde ingrediënten onder
– Even doorroeren en daarna in papieren cakevormpjes (of een muffinblik) gieten
– Bak de cakejes gedurende 25 minuten
In samenwerking met Energy Lab
Klik hier voor meer trainingsadvies