Energierijk recept: rijstcake

Deze rijstcake bevat een mooie combinatie van complexe koolhydraten en snelle suikers voor een snelle en continue energievoorziening. Vandaar: het recept.

Ingrediënten

– 50 g dessertrijst
– 200 g (volkoren) bloem
– 80 g gedroogde kokos (liefst in geraspte vorm)
– 50 g gedroogde vruchten (rozijnen, dadels, abrikozen)
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels vanillearoma
– 1 theelepel kaneel
– een snuifje zout
– 2 bananen
– 100 g honing
– een mespunt kaneel
– 30 g (vloeibare) margarine (vb. bakken en braden, vloeibaar)
– 30 g appelmoes

Bereidingswijze

– Verwarm de oven voor op 180°C
– Kook de rijst in 3,5 dl water volgens de kooktijd op de verpakking en laat afkoelen in het vocht
– Meng de bloem, de kokos, de gedroogde vruchten, het bakpoeder, de vanille, de kaneel en het zout in een kom
– Prak de bananen
– Meng de honing, de margarine en de appelmoes onder de bananen en vermeng er vervolgens de rijst en de gedroogde ingrediënten onder
– Even doorroeren en daarna in papieren cakevormpjes (of een muffinblik) gieten
– Bak de cakejes gedurende 25 minuten

 

In samenwerking met Energy Lab

Klik hier voor meer trainingsadvies

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.