Een plattere buik? Eet deze voeding als ontbijt

Deze vier (simpele) voedingsmiddelen zijn rijk aan vezels en eiwitten: twee belangrijke voedingsstoffen voor een plattere buik.

In een poging om die plattere buik te krijgen, zoek je misschien soelaas in het overslaan van maaltijden. Vooral het ontbijt is daarbij vaak de dupe van. Toch is een goed ontbijt niet te onderschatten: het is niet enkel belangrijk voor je gezondheid, maar ook voor je metabolisme én dus je energieverbranding. In plaats van je ontbijt over te slaan, kies je best voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels en eiwitten – nutriënten waarvan bewezen is dat ze bijdragen aan een gezond gewicht. Welke voedingsmiddelen voldoen hieraan en zijn perfect om ’s ochtends te nuttigen?

1. Havermout

Jawel, good old havermout is en blijft een topper als (ontbijt)ingrediënt. Het hoge vezelgehalte in havermout geeft een verzadigd gevoel dankzij de trage koolhydraten die het bevat. Het zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en voorkomt dat je minder snel weer trek krijgt. De vezels dragen bovendien niet enkel bij tot een gezond hart, maar ook tot een betere spijsvertering. En dat is natuurlijk belangrijk als je die plattere buik wil.

2. Eieren

Eieren zijn een erg goede bron van volwaardige proteïne, wat ’s ochtends je bloedsuikerspiegel helpt reguleren en bijdraagt aan je magere spiermassa. Niet onbelangrijk: hoe meer spieren je hebt, hoe meer kilocalorieën je ook in rust verbrandt. Bovendien moet je lichaam harder werken (lees: meer energie verbranden) bij de vertering van eiwitten dan bij de vertering van vetten en koolhydraten. Combineer je eitje(s) met groenten voor een portie extra vezels.

3. Eiwitshake

Ook een eiwitshake is een geschikt ontbijtalternatief. Het bevat weinig kilocalorieën en levert 20 tot 30 gram aan proteïne om je metabolisme op gang te brengen. Bovendien is een eiwitshake ideaal voor als je ’s ochtends niet veel tijd hebt om te ontbijten. In dit artikel lees je meer over de verschillende types eiwit. Om ook je vezelinname te verhogen en je spijsvertering te bevorderen, kan je aan je eiwitshake fruit en groenten toevoegen.

4. Griekse (of Ijslandse) Yoghurt

Als je liever een zoeter ontbijt wil, is een kom Griekse yoghurt met fruit en noten een absolute aanrader. Het staat snel klaar, is voedzaam, lekker én rijk aan proteïne. Er zijn tal van wetenschappelijke bewijzen die aantonen dat (Griekse) yoghurt bijdraagt aan gewichtsverlies. Bovendien houden de probiotica – de gezonde bacteriën die je in yoghurt terugvindt – je darmen gezond. Wil je je vetinname beperken? Kies dan voor Skyr of ijslandse yoghurt. Die is rijk aan eiwitten en erg laag in vet (100 g bevat ca. 11 g eiwitten en slechts 0,2 g vet).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?