DVV Antwerp 10 Miles & Marathon verwacht opnieuw 40.000 deelnemers

Op zondag 17 april verwelkomt Antwerpen opnieuw zowat 40.000 lopers. Op een persconferentie in het Antwerpse stadhuis lichtte de organisatie vanmiddag toe hoe het grootste loopevenement in Vlaanderen er dit jaar zal uitzien.

We blijven massaal de loopschoenen aantrekken en dat zal op de 31e DVV Antwerp 10 Miles & Marathon duidelijk te zien zijn. “Anderhalve maand voor het startschot liggen we op koers om opnieuw 40.000 lopers aan de start te verwelkomen. Alle afstanden doen het goed, maar de apotheose van de dag blijft de DVV Antwerp 10 Miles met ongeveer 30.000 lopers”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

Info voor, tijdens en na

Deelnemers en supporters kunnen dit jaar gebruikmaken van enkele handige tools om hun deelname nog intenser te beleven. Supporters langs de kant of thuis kunnen hun favoriete lopers live volgen tijdens de wedstrijd, aan de hand van hun tussentijden. Na afloop kunnen deelnemers via hun persoonlijke MyPage-resultaten, leuke video’s en tussentijden bekijken en delen. Kortom, elke deelnemer krijgt op een eenvoudige manier de mogelijkheid om er snel achter te komen hoe hij/zij het ervan afgebracht heeft.

Net als vorig jaar is er ook een gratis DVV Antwerp 10 Miles & Marathon app beschikbaar met heel wat praktische info, leuke features en handige parcours- en locatieplannen.

Ook comfort staat centraal

Om het comfort van de deelnemers én supporters te behouden, blijft de spreiding van het programma behouden. De DVV Antwerp Marathon start om 9u, gevolgd door de Chiquita Kids Run om 11u en de DVV Antwerp Short Run om 12u. Vervolgens start om 13u de New Balance Ladies Run. Om 15u start de DVV Antwerp 10 Miles opnieuw in drie opeenvolgende waves, met start om 15u, 15.30u en 16u. Op basis van hun doeltijd worden deelnemers in de juiste wave geplaatst, waarbij de snelste lopers in de eerste wave belanden.

Heb je een doeltijd voor ogen? Dan loodsen de ervaren pacers van het Sportoase Pacer Team jou graag in de beoogde chrono naar de finish, zowel bij de 10 Miles als bij de Marathon. De pacers zijn makkelijk te herkennen dankzij de gekleurde vlaggen die ze meedragen. Je kan ook gratis een polsbandje met tussentijden afhalen aan de Sportoase Pacer Team-stand in de RS Lab Marathon Expo op het Frederik Van Eedenplein.

Wie zich vooraf online inschrijft, kan starten met een gepersonaliseerd borstnummer. Leuk voor de lopers en handig voor de supporters! Alle deelnemers kunnen ook rekenen op een T-shirt en wie er nood aan heeft, kan aan de finish genieten van een deugddoende massage dankzij DVV Verzekeringen. En tijdens het lopen houdt de organisatie de sporttassen van de deelnemers in bewaring.

Maar dit jaar zijn er ook nog enkele andere extraatjes. Zoals de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon loopschoen! Een exclusieve New Balance M1080 loopschoen, mét het eventlogo in het zooltje, is te koop bij RS Lab. Daarnaast is er ook de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon Running mix. Een muziekalbum met de ideale loopnummers. Als enige loopwedstrijd in de wereld brengt de organisatie samen met Universal Music een cd uit. Het album is uiteraard ook digitaal verkrijgbaar via iTunes.

Een echt loopfeest

Een deelname aan de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon moet een onvergetelijke belevenis zijn. Daarom wordt er heel wat animatie voorzien langs het parcours. Broekmans: “Onderweg zorgen onder andere DJ’s, muziekgroepen, doedelzakspelers en cheerleaders voor een positieve vibe. En net als vorig jaar wordt er aan de finish van de 10 Miles een grote tribune opgetrokken. Niets beter dan het enthousiasme van de supporters om de lopers doorheen die laatste meters te helpen. Studio Brussel is ook opnieuw aanwezig op Linkeroever met een live-uitzending van 12u tot 18u. En voor het eerst voorziet ATV een lange live-uitzending. Op die manier wordt lopen een ècht feest in Antwerpen.”

Antwerpen wordt voor 1 dag Muntwerpen

Deelnemers kunnen dit jaar SOS Kinderdorpen steunen door bij hun inschrijving 5 euro extra te geven. Met elke ingezamelde euro kan er 100 cm² van het sportterrein van het SOS Kinderdorp in Marche-en-Famenne gerenoveerd worden. En vele kleintjes maken één groot geheel. In dit geval een sportterrein van 4.000.000 cm².

Maar er is meer! De DVV Antwerp 10 Miles & Marathon gaat dit jaar voluit voor de grootste collecte ooit in België! Aan alle deelnemers wordt gevraagd om op 17 april een muntstuk van 1 of 2 euro mee te brengen naar de start en daar in de grote urnes te deponeren. Ook ambassadeur Tom Lenaerts zal zijn muntje bijdragen aan de start van de 10 Miles.

De ingezamelde fondsen gaan rechtstreeks naar het SOS Kinderdorp in Marche-en-Famenne. Daar worden kinderen opgevangen die omwille van een moeilijke thuissituatie lange tijd niet thuis wonen. Sport en lichaamsbeweging zijn een cruciaal onderdeel voor de ontwikkeling van deze kinderen. Al sportend leren ze in team werken, maken ze vrienden, krijgen ze de kans om talenten te ontwikkelen.

Ook de vele bedrijven die meelopen, kunnen een bijdrage leveren: met een steun van 500 euro, goed voor 50.000 cm² (5 m²!) sportplezier, kunnen ze een ’teambuilding with a cause’ winnen, waarbij haar medewerkers in het SOS Kinderdorp samen de handen uit de mouwen steken.

Lopen voor het goede doel blijft populair. Tal van individuele lopers en bedrijven verbinden zich immers aan een goed doel, zoals Think-Pink, Handicap International, Cliniclowns, Beyond the Moon, Welzijnszorg, Dokters van de Wereld en nog vele anderen.

Bedrijven en scholen

Ook de bedrijven zijn weer massaal van de partij op de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon. 250 grote en kleine bedrijven uit zowat alle sectoren, profit en non-profit, lopen mee met werknemers, klanten en sympathisanten. Ruim 100 bedrijven slaan voor een dag hun tenten op in het BDO Bedrijvendorp op Linkeroever. “Naar schatting 15.000 lopers schrijven zich in via hun werkgever. Er is ook opnieuw een apart klassement voorzien, het BDO-bedrijvenklassement”, zegt Broekmans.

Ter hoogte van het Lyceum Linkeroever wordt er dit jaar een scholendorp opgericht, op maat van de deelnemende lagere en secundaire scholen. Jongeren die zich via de scholen inschrijven, kunnen deelnemen aan een sociaal tarief.

Inschrijven

Inschrijven voor de DVV Antwerp 10 Miles & Marathon kan nog tot en met 29 maart via de officiële website en tot en met 14 april bij de filialen van Runners Service Lab. Op 15, 16 en 17 april kan je ter plekke inschrijven in de RS Lab Runners Expotent op het Van Eedenplein.

Praktisch

*Zondag 17 april
*Start: Linkeroever/Thonetlaan (alle wedstrijden)
*Finish: Grote Markt (marathon); Linkeroever/Charles De Costerlaan (alle overige wedstrijden)

Programma

9u: DVV Antwerp Marathon
11u: Chiquita Kids Run (1,4 km)
12u: DVV Antwerp Short Run (5 km)
13u: New Balance Ladies Run (5 km)
15u: DVV Antwerp 10 Miles (2e wave om 15.30u, 3e wave om 16u)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?