Drievoudig Belgisch kampioene kan na diep dal opnieuw genieten van het lopen

Ruim een jaar geleden deed Louise Carton een moedige getuigenis: ze kampte met een eetstoornis en voelde zich al jaren slecht in haar vel. Inmiddels kan de drievoudige Belgische kampioene veldlopen opnieuw ontzettend hard genieten van het lopen. Een terugkeer als topsporter is evenwel niet aan de orde.

“Ik denk dat ik voor het eerst in lange tijd weer kan zeggen dat ik me goed voel”, zegt Carton in een interview met Sporza. “Sinds een paar weken zit ik beter in mijn vel en dat is fijn. Het is een opluchting”, aldus de 26-jarige West-Vlaamse.

“Het proces is zeker nog niet voorbij, maar de eetstoornis begint meer en meer op de achtergrond terecht te komen. Mijn volledige leven wordt er niet meer dagelijks door bepaald. Ik kan nu best genieten van wat ik eet en ik ben trots op waar ik momenteel sta”, vertelt Carton openhartig.

De drievoudige eindwinnares van de Crosscup en drievoudige Belgisch kampioene veldlopen weet niet of een terugkeer op het hoogste niveau nog mogelijk is, maar dat vindt ze niet belangrijk. “Nu ga ik 3 of 4 keer per week lopen, gewoon omdat ik daar zin in heb. Ik kan daar ontzettend hard van genieten, het is een soort uitlaatklep. Ik doe het gewoon graag.”

“Als het zou kunnen, zou ik wel meer willen lopen. Ik voel het kriebelen, maar ik mag geen stappen overslaan. Mijn lichaam is op dit moment gewoon totaal niet meer belastbaar. Ik ga nu dus met andere bedoelingen lopen. Op dit moment kan mijn lichaam topsport niet aan. Ik voel geen drang meer om me te bewijzen. Ik weet dat ik hard kan lopen. Op dat vlak heb ik nu wel een knop omgedraaid”, stelt Carton.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?