Deze simpele work-out helpt je fit de feestdagen door

Tijdens de feestdagen staan familie, vrienden en gezellig tafelen centraal. Helaas gaat dit echter ook vaak gepaard met een hogere calorie-inname en verminderde fysieke activiteit. Je komt heus niet bij als je eens wat extra eet tijdens Kerst en Nieuw en we zijn helemaal voorstander om te genieten, maar al dat tafelen kan je wel loom en opgeblazen doen voelen. De oplossing? In beweging blijven!

Je kan uiteraard kiezen voor een lange duurloop of fikse intervaltraining, maar ook een snelle work-out met enkele lichaamsoefeningen kan helpen om de neveneffecten van de feestdagen te counteren.

Daarom tippen we deze drie simpele oefeningen waarmee je je hele lichaam aan het werk zet. Extra voordeel: je kan ze overal doen, want je hebt er geen extra materiaal voor nodig. Doe 10 tot 20 herhalingen van elke oefening en voer dan de andere oefeningen uit totdat je ze alle drie voltooid hebt. Neem 1 minuut rust en herhaal de reeks drie tot vijf keer.

 1. JUMP SQUATS

Met jump squats zet je je hele lichaam aan het werk, kweek je extra spieren én verbrand je aardig wat calorieën.

Uitvoering:

 1. Zet beide voeten naast elkaar neer op heupbreedte.
 2. Buig (licht) door je knieën tot je in een kwart (hoek van 45 graden) tot halve (hoek van 90 graden) squatpositie komt en spring explosief omhoog.
 3. Land weer plat op beide voeten en zak door je knieën tot in kwart/halve squat.
 4. Houd deze positie enkele tellen vast en spring opnieuw krachtig omhoog.

 1. SIDE LUNGES

Side lunges, ofwel zijwaartse lunges, zijn een goede oefening voor je onderlichaam, waarbij je je bilspieren, binnenkant van je dijen én core activeert.

Uitvoering:

 1. Sta rechtop en zet je voeten op heupbreedte.
 2. Laat je linkervoet staan en zet met je rechtervoet een flinke stap naar rechts. Buig je rechterbeen en ga met je heupen naar achteren in een squatpositie zitten, terwijl je linkerbeen volledig gestrekt is.
 3. Duw je met je rechterbeen opnieuw naar de beginpositie en herhaal met je andere been.

 1. BURPEES

Burpees zijn een van de populairste fitnessoefeningen en dat is niet zonder reden. Ze zullen je hartslag niet enkel de hoogte injagen, maar je bereikt er ook alle grote spiergroepen mee.

Uitvoering:

 1. Begin rechtopstaand met je voeten op schouderbreedte. Zak door je knieën en plaats je handen op de vloer, terwijl je krachtig met je voeten naar achteren springt. Hou je lichaam zo recht mogelijk om een plank te vormen.
 2. Doe een push-up: zak gecontroleerd door je armen tot met je gezicht vlak boven de vloer en breng je lichaam opnieuw in plankhouding.
 3. Sping met je voeten opnieuw naar voren, zet ze plat op grond en zorg dat je weer in een squat-houding komt.
 4. Spring omhoog en klap eventueel je handen in de lucht. Bij het neerkomen, absorbeer je de impact door opnieuw in een gehurkte positie te komen en van daaruit de volgende herhaling te starten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?