Deze 8 drankjes zijn goed voor je lijn

Om gewicht te verliezen is een combinatie van evenwichtige voeding en lichaamsbeweging een must. Maar ook wat je drinkt kan een impact hebben: zo kunnen bepaalde drankjes effectiever zijn in de strijd tegen overtollige kilo's dan andere. Daarom zetten we 8 gezonde drankjes die bijdragen aan een gezond gewicht op een rij.

1. WATER

Je waterinname verhogen is een van de simpelste en doeltreffendste manieren om je algemene gezondheid te bevorderen en je beoogde gewichtsverlies te behalen. Dorst en honger worden in hetzelfde gedeelte van de hersenen gereguleerd, waardoor je ze weleens met elkaar kan verwarren. Ook zorgt water ervoor dat je sneller voldaan bent en stimuleert het je rustmetabolisme. Onderzoek suggereert bovendien dat je minder eet tijdens een maaltijd als je ervoor water drinkt.

2. GROENE THEE

Groene thee staat bekend om zijn heilzame eigenschappen. Het bevat tal van krachtige voedingsstoffen en het is bewezen dat het helpt bij gewichts- en vetverlies. Dit effect zou de thee te danken hebben aan catechines, antioxidanten die helpen bij de vetverbranding en de stofwisseling verhogen. Meer voordelen? Groene thee bevat cafeïne, dat gewichtsverlies kan stimuleren doordat het je energiepeil verhoogt en de sportprestatie kan bevorderen.

3. KOFFIE

Koffie wordt wereldwijd geconsumeerd, omdat het je energielevel een boost geeft en je humeur verbetert. Net als groene thee dankt het deze effecten aan cafeïne. Koffie kan ervoor zorgen dat je minder eet en zorgt voor een sneller metabolisme. Wil je het meeste uit je kopje koffie halen? Drink het dan op het juiste tijdstip. 

4. ZWARTE THEE

Net als groene thee bevat ook zwarte thee bestandsdelen die gewichtsverlies stimuleren. Zwarte thee is rijk aan polyfenolen, waaronder flavanoïden. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat polyfenolen uit zwarte thee zorgen voor een lager gewicht doordat ze de calorie-inname verminderen, de vetafbraak stimuleren en de groei van gezonde darmbacteriën bevorderen.

5. APPELAZIJNDRANKEN

Appelazijn bevat bepaalde zuren die bijdragen aan lagere insulineniveaus en een hoger metabolisme. Daarnaast zou het ook je hongergevoelens in toom houden. Meer onderzoek naar de effecten van appelazijn op het gewicht is nodig, maar wetenschappers suggereren dat deze zuren vetophoping in de buik en lever kunnen verminderen.

6. GEMBERTHEE

Gember is een populair kruid om extra smaak aan je gerechten toe te voegen en wordt vaak gebruikt als een plantaardige remedie om verschilende ziektes en kwaaltjes, zoals verkoudheden en misselijkheid, te verhelpen. Maar gember is ook goed voor je lijn: het zou helpen bij je verzadigingsgevoel en de stofwisseling te versnellen.

7. EIWITRIJKE DRANKEN

Dranken met een hoog proteïnegehalte kunnen de honger stillen en het verzadigingsgevoel stimuleren. Zeker voor sporters zijn eiwitdrankjes nuttig, omdat ze helpen bij de spieropbouw. Bovendien verlagen ze ook ghreline, het hormoon dat je eetlust opwekt.

8. GROENTENSAPJES

Hoewel fruitsappen gelinkt worden aan gewichtstoename, kunnen groentensappen een tegenovergesteld effect hebben. Uiteraard is het beter om de volwaardige groenten (in z’n geheel) op te eten om de meeste nutriënten, zoals vitamines en vezels, binnen te krijgen. Maar voor velen onder ons kan een groentesapje af en toe gewoon handig zijn om de inname van groenten makkelijk te verhogen. Uit onderzoek blijkt bovendien dat een hogere inname van groeten – dankzij groentensap – ook de drang naar (ongezonde) koolhydraten verminderde. Een belangrijk gegeven in de strijd tegen overtollige kilo’s.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?