IZEGEM, BELGIE - MAY 26 : Julie Vermeire pictured regarding an active lifestyle. On 26, May, 2023 in Izegem, Belgie, 26/05/2023 © Gregory Van Gansen/Imagetting

De zomerspecial van RunningBE magazine is uit!

Naar goede gewoonte stomen we jou met het julinummer van RunningBE magazine weer volledig klaar voor een sportieve zomer, met onder meer tips over warmtetraining en voedingsadvies om je eletrolytenbalans op peil te houden. Verder nemen we je mee naar bijzondere loopbestemmingen in Europa én tippen we mooie loopplekken in eigen land. Onze zomerspecial telt meer dan 100 pagina’s aan inspiratie met unieke reportages en praktisch advies. Ontdek het julinummer hier.
Julie Vermeire

Op onze zonnige zomercover schittert dit keer de sympathieke Julie Vermeire. Wij spraken de goedlachse mediapersoonlijkheid over genieten, sporten, de balans daartussen en nieuwe loopdoelen. “Het zou cool zijn om volgend jaar de Antwerp 10 Miles te lopen.”

Idyllische loopbestemmingen

Ben je een globetrotter op loopschoenen en ontdek je graag nieuwe looproutes? Dan is onze ‘runtrip door Europa’ een must-read. We tonen je 5 bijzondere loopplekken om mee op je loopbucketlist te zetten.

Blijf je deze zomer in eigen land? Ook België heeft tal van looptroeven. Van de kust over ‘de Vlaanders’ tot Haspengouw en diep in de Ardennen, het sportieve vakantiegevoel loert bij ons gewoon om de hoek. RunningBE doorkruiste het land en stipt enkele looptrekpleisters aan.

Over zweten en het verlies aan mineralen

Warme temperaturen gaan natuurlijk gepaard met een groter zweetverlies. Je verliest niet enkel vocht, maar ook belangrijke elektrolyten (mineralen, zoals natrium en magnesium). Wij vroegen de sportdiëtiste hoe je met voeding je elektrolytenbalans deze zomer op peil kan houden.

Presteren in de hitte

Lopen op een warme dag hoeft niet te betekenen dat je per se onder je niveau presteert. Je kan je lichaam namelijk laten wennen aan warme omstandigheden. Topsportcoach Paul Van Den Bosch en olympisch marathonloper Koen Naert delen hun tips en ervaringen.

& Verder …
  • Watersporten voor lopers: van swimruns tot supyoga
  • Karel Sabbe en de wetenschap over ultralopen
  • Zomerse intervaltrainingen
  • De leukste boeken, films en podcasts voor lopers op een rij
  • Transylvania 100: raceverslag van de mythische trailrun in Roemenië
  • In het zog van de marathonpacer
  • … & veel meer: ontdek de volledige inhoud HIER.

RunningBE is verkrijgbaar in de winkel (supermarkt, dagbladhandel en Standaard Boekhandel), digitaal te lezen via Blendle en online te bestellen via onze webshop.

  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?