De zomer- en vakantietips van running.be magazine!

De zomer komt eraan! Ga niet op vakantie zonder running.be magazine, want in onze zomerspecial vind je alles wat je nodig hebt om de komende maanden sportief door te komen!

Heel wat toeristen en dagjesmensen trekken de komende weken weer naar zee. Daarom zetten we de leukste looplocaties in elke kustgemeente voor jou op een rijtje. Genoeg getraind? Test dan je benen op een van de joggings uit onze kustkalender! De kans is groot dat je wel eens het strand op moet, dus hebben we ook enkele praktische tips voor lopen in het zand opgesomd. En wil je gewoon even ontspannen op het strand? Bekijk dan onze suggesties voor loopboeken die zeker niet in je reiskoffer mogen ontbreken.

Aan kermissen evenmin een gebrek tijdens de vakantie en daar horen ook heel wat loopwedstrijden bij die zich dwars door de kramen en attracties slingeren. The Classic in Tessenderlo springt er natuurlijk bovenuit, maar we vonden ook nog heel wat andere leuke kermislopen.

GETEST: ZOMERSHIRTS

Als het kwik stijgt, is je T-shirt het doorslaggevende kledingstuk. Running.be ging
op zoek naar het ideale zomershirt en onderwierp 12 verschillende exemplaren aan een test. Het gedetailleerde rapport lees je in het magazine!

Ook belangrijk bij warm weer is eten en drinken. Energy Lab geeft enkele do’s & don’ts in verband met je vocht- en voedselopname bij hoge temperaturen. En dat fruit gezond is, weet iedereen. Maar welke soorten voldoen het meest aan de eisen van loper? Wij zochten het uit.

THE COLOR RUN KOMT NAAR BELGIË!

Een kleurtje opdoen hoort er waarschijnlijk ook bij de komende weken. Als je dat op een alternatieve manier wil doen, moet je zeler eens deelnemen aan The Color Run. Deze kleurrijke wedstrijd over 5 km komt binnenkort ook naar België! Meer daarover lees je in het magazine.

Als je tijdens je vakantie veel tijd hebt om te lopen, is het belangrijk om je loperslijf goed te onderhouden en je benen en andere ledematen op tijd en stond te (laten) masseren. Topmasseur Dirk Nachtergaele leert ons de kneepjes van het vak!

LOPEN MET FRANCESCA VANTHIELEN

Ook heel wat BV’s maken hun opwachting in het julinummer van running.be magazine. Zo gidst Francesca Vanthielen ons op een drafje door Antwerpen-Noord en vertelt ex-sprinter Cédric Van Branteghem over zijn avonturen in de grootste halve marathon ter wereld. Ex-voetballer Nico Claesen bestormde voor ons de KBC-Boerentorenrun en auteur Saskia De Coster laat vanaf nu in elk magazine haar gedachten de vrije loop in een column.

In onze trainingsrubriek begeleidt Paul Van Den Bosch je deze keer van 5 naar 10 kilometer in negen weken tijd. Hij leert je ook hoe je overtraining kan voorkomen door dagelijks een logboek en een vragenlijst in te vullen.

WIN EEN PAAR TRAILSCHOENEN!

Voor onze rubriek ‘de 24 uur’ vatten we deze keer post aan het Speelhof in Sint-Truiden. We testten de nieuwste fitnessrage Bokwa uit en gaan op zoek naar het mooiste loopplekje van Vlaanderen. Als klap op de vuurpijl kan je als lezer een van de drie paar Scott T2 Kinabalu trailschoenen winnen.

We wensen je een ontspannende en sportieve zomer toe!

running.be magazine
De zomerspecial met Francesca Vanthielen die ons door Antwerpen-Noord gidst, een overzicht van de leukste looplocaties aan de kust en de sfeervolste kermislopen, de zomerse truitjestest, eten en drinken bij warm weer, loopboeken voor in de reiskoffer, masseertips voor loperslijven, The Color Run komt naar België, Nico Claesen bestormt de Boerentoren en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 26 juni in de winkel te verkrijgen is!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?