De dag fris en monter starten? Dit moet je doen!

Geraak je 's morgens moeilijk uit bed? Een koude douche geeft je meer energie dan al die koppen koffie bij elkaar!

Productiever en energieker worden: willen we dat niet allemaal? We worden hiervoor langs alle kanten bestookt met allerlei adviezen en tips. Om uit te zoeken wat er nu écht werkt, experimenteerde de Nederlandse auteur Mirjam Wiersma een jaar lang met tips uit verschillende bestsellers en onderzoeken. Ze testte ook de ‘Cool Challenge’.

Uit dit Nederlandse onderzoek uit 2016 blijkt dat een koude douche aan het begin van de dag de allerbeste leverancier is van energie. Je wordt er goed gezind van (leuk voor jezelf én voor je omgeving) en het is ook nog eens goed voor je bloedvaten en je huid. Weinig redenen om niét onder die koude douche te springen dus! Al moeten hartpatiënten en ouderen wel voorzichtig zijn want voor hen kan de ‘energy boost’ te sterk zijn.

KOUD DOUCHEN: ZO PAK JE HET AAN!

1. Stap ’s morgens vroeg, na het wakker worden, onder de douche. Niet denken, gewoon doén!
2. Draai aan het einde van je douchebeurt in één keer de kraan op koud (ongeveer 20 graden). Even schrikken…
3. Houd dit 2 tot 3 minuten vol. Het is doorbijten en afzien… maar het loont echt wel de moeite en het is voorbij voor je het goed en wel beseft! No pain, no gain 🙂

Resultaat: een opkikker van jewelste! Je voelt je fris en monter en je bent klaar om er een productieve, actieve dag van te maken!

Wie ’s morgens wil gaan lopen en niet uit bed raakt, moet dit dus zeker eens proberen. Wie weet geeft het je loopprestaties wel een boost!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?