Cupido loopt mee op 10 Miles

Deelnemen aan de DVV Antwerp 10 Miles levert je niet alleen een goede conditie, maar misschien ook wel een nieuw lief op. Luc Thoen en Sonja Kerremans kunnen ervan meespreken

In de aanloop naar de DVV Antwerp 10 Miles van 27 april brengt Gazet van Antwerpen wekelijks tips, reportages en trainingsschema’s. Deze week is er het opmerkelijke verhaal van Luc Thoen en Sonja Kerremans, twee Antwerpse veertigers die mekaar vonden op de 10 Miles.

Het begon in 2009 met een vluchtig contact via een website die mannen en vrouwen sportief tegen mekaar liet duelleren. Luc had al veel ervaring als jogger, Sonja zocht een gids. “We wisselden mailtjes uit met tips en aanmoedigingen. (lachje) In sommige van die mailtjes hadden we het ook wel eens over meer persoonlijke zaken. Een week voor de start wilde ze zelfs nog afzeggen, maar ik kon haar toch nog overhalen”, doet Luc hun verhaal in Gazet van Antwerpen.

Een echt plan om mekaar terug te vinden in dat massale gewoel was er niet, maar per toeval kruisten hun blikken elkaar. “We herkenden mekaar meteen van de foto’s op die website. Meer dan een zenuwachtige kus en wat aanmoedigingen konden we mekaar niet meegeven, maar die eerste blik zal ik nooit vergeten. Die wedstrijd heb ik met vlinders in de buik uitgelopen. Ik liep op wolkjes.”

De klik had plaatsgevonden. “Daarna bleven we contact houden met mekaar. We zaten beiden in een vaste relatie, maar onze band werd steeds nauwer. We gingen samenwonen en kochten uiteindelijk een huis in Burcht. Allemaal dankzij de 10 Miles. Het moet meer dan toeval geweest zijn. We waren voorbestemd om mekaar te vinden.”

De twee genieten nu vooral van hun gezamenlijke trainingen, drie à vier keer per week. “Zij bepaalt het tempo en ik volg. En zo is het goed. De 10 Miles staat elk jaar met rood omcirkeld op de kalender. Dat evenement heeft ons leven veranderd“, besluit Luc.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?