Chinezen begrijpen helemaal niets van deze loopfoto van Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg is nog steeds bezig met zijn Year of Running, waarbij hij elke dag van 2016 minstens 1 mijl loopt. Vandaag liep hij rond in het Chinese Peking en maakte hij bovenstaande foto. De lokale bevolking begrijpt er geen bal van.

Er zijn drie redenen waarom de Chinezen bijna van hun stoel vielen toen ze de foto van Mark Zuckerberg zagen…

1. Hoe kan Zuckerberg Facebook gebruiken in China?

Geen Chinees die foto’s op Facebook kan plaatsen, om de simpele reden dat de socialenetwerksite geblokkeerd is in dat land. Iets zegt ons dat die Zuckerberg connecties moet hebben.  

2. De locatie

De foto werd gemaakt op het Plein van de Hemelse Vrede, waar in 1989 meerdere studenten gedood werden toen ze bij een manifestatie pleitten voor democratische hervormingen. Heel wat Chinezen associëren die locatie dan ook niet meteen met een plek waar je met een big smile op de foto gaat.  

3. Heeft Zuckerberg geen last van smog?

Wie al eens in Peking geweest is, weet dat de smog er alomtegenwoordig is. Zuckerberg heeft er schijnbaar geen last van en loopt zonder mondkapje door de Chinese hoofdstad. De lokale bevolking vermoedt dat er meer achter zit en dat Zuckerberg vooral de Chinese overheid een gunst wil bewijzen. Die beweert dat het stilaan de luchtkwaliteit verbetert. Klein detail: het luchtvervuilingsniveau is momenteel nog altijd vijftien keer hoger dan goed is.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?