Bied op jouw favoriet sportitem en steun zo Sportaround van Bashir Abdi

2022 is het geboortejaar van de Keep on Running podcast. Behalve inspireren en motiveren, willen de makers ook werkelijk een verschil maken in het leven van jonge sporters. Daarom werd er onmiddellijk beslist om elke bekende gast een persoonlijk item te laten meebrengen en signeren. Deze items worden nu geveild ten voordele van Sportaround vzw, een organisatie waar marathonloper Bashir Abdi mee aan het roer zit.

“Het is de eerste keer dat we zoiets organiseren dus ik ben alvast heel nieuwsgierig naar de uitkomst van de veiling”, vertelt Bert Misplon, de oprichter van Sportaround vzw. “Onze organisatie is nog volop in ontwikkeling. Met de opbrengst kunnen we zelf kiezen waarop we inzetten. Voor ons is het belangrijk om het activiteitenaanbod in Gent, de regio waar we hoofdzakelijk actief zijn, uit te breiden. Als organisatie is het heel motiverend om te zien dat zoveel topsporters, zoals Eline Berings en Lindsey De Grande, achter het project staan en persoonlijke items weggeven voor de veiling.”

“Een veiling is bij het grote publiek mogelijk niet bekend”, vult Bert verder aan “maar we hopen dat ook enkele bedrijven dit initiatief opmerken en investeren. Bedrijven die sportief zijn ingesteld dus, en die beweging ook stimuleren bij hun werknemers.”

Ideale match met de missie van Sportaround

Het was loopspeciaalzaak Runners’ lab, die bij Sportaround aanklopte met het idee om via de Keep on Running podcast een bijdrage te leveren. “Meer bewegen is voor de hele maatschappij belangrijk”, verduidelijkt Koen Wilssens, CEO van Keep on Running. “Onze missie is dan ook zoveel mogelijk mensen motiveren om te sporten. Onze missie en die van Sportaround vormen een ideale match. Kinderen die geen of moeilijker toegang hebben tot sport, moeten we ondersteunen zodat sport voor iedereen mogelijk is.”

Geveilde items

De items waarop je kan bieden zijn onder meer een gesigneerd paar Nike ZoomX Vaporfly Next 2% van Bashir Abdi, een Singlet van Team Belgium dat Eline Berings droeg tijdens de Olympische Spelen van 2012 met gesigneerd startnummer, de keeperstrui van de Rode Duivels op het WK in Rusland gesigneerd door Simon Mignolet, etc.

Je vindt een overzicht van alle geveilde items op de website van keep on running.
Bieden kan rechtstreeks op de veilingsite van Auctim tot maandag 13 maart 2023 om 13u.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?