Belgische ultralopers lopen 625 km dwars door Canarische eilanden en starten crowdfunding voor unieke ‘visual travel guide’

De GR 131 baant zich een weg van oost naar west over elk van de 7 Canarische Eilanden.  Elk eiland biedt unieke landschappen: van vulkanen en woestijn op Lanzarote en Fuerteventura tot canyons en hooggebergte op Gran Canaria en Tenerife, of tropische wouden op de minder bekende eilanden van La Palma of La Gomera. Een crew van 8 ultralopers waagde zich aan.een tocht van 625 km in 14 dagen, meer dan een marathon per dag, over technisch terrein, met de beklimming van de vulkaan El Teide van 3718 m als hoogtepunt. Hun avonturen, de mooiste plekjes en de beste wandelpaden vind je in hun nieuwe boek 'Canary Islands'. 

Het boek brengt het 14-daags loopavontuur door alle Canarische eilanden op een bijzondere manier in beeld. ‘Canary Islands’ is meer dan een simpel boek en kan verschillende doeleinden hebben: van een ‘design’ koffietafelboek tot fotoboek met meer dan 200 HD en drone beelden, van een ‘visual travel guide’ met praktische tips, highlights en verborgen pareltjes van elk eiland tot een leesboek met de verhalen van de groep ultralopers.

Crowdfunding

Het boek wordt uitgegeven in juni 2024 in België om nadien ook in andere landen te gelanceerd te worden. “Het maken van een boek is uitdagend en het break-even punt van dit boek ligt wordt geschat rond 65.000 euro”, aldus maker Charles Van Haverbeke, COO van Cowboy. “We beginnen met het inzamelen van 20.000 euro om de eerste dringende kosten voor het drukken te dekken. We hebben jullie steun nodig om dit juweeltje tot leven te brengen.”

Je kan deze week nog een bijdrage leveren via www.kickstarter.com. De crowfunding eindigt op 31 mei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lopen langs de Europese kustlijn

Het project is een spin-off van ‘Follow The Coast’ , waarbij de volledige Europese kustlijn in een relay-vorm wordt afgelegd. Deelenemers kunnen kiezen voor een van de 1000 etappes van telkens 100 km en zich zo een stukje kust ‘claimen’. Follow The Coast begon in 2019 in België en is ondertussen aangekomen in Malaga. Er werd al ruim 10.000 km al lopend afgelegd door meer dan 100 deelnemers over meer dan 10 landen. Dit avontuur (de Belgische en Franse kust) werd al in een eerste boek vastgelegd in 2021. Meer over dit unieke project lees je in dit vorige artikel. Of surf naar de website van Follow The Coast voor meer info.

Ongerepte natuur

Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, El Hierro & La Gomera. Je hoeft niet de hele wereld rond te reizen om ‘buitegewone’ natuur en wildernis te vinden. Op slechts 3 uur vliegen vind je op de Canarische Eilanden prachtige landschappen. De oostelijke eilanden Lanzarote en Fuerteventura staan bekend om hun droge en dorre uiterlijk. Ze omvatten enkele van de meest indrukwekkende duinen en woestijnen van Europa, aangevuld met honderden vulkanen, waarvan je de kraters kunt beklimmen. Al decennia lang trekken ze surfers en triatleten aan, die de perfecte golven, wind en zonneschijn vinden op de heuvels en kusten van Fuerte en Lanza.

Reizend naar het westen, wordt de natuur groener en weelderiger en je krijgt vaak het gevoel dat je in een Zuid-Amerikaanse jungle wandelt. Gran Canaria biedt talloze kloven, La Palma laat je wandelen op actieve vulkanen en Tenerife’s torenhoge El Teide is met 3718 meter de hoogste top van Spanje een geliefd trainingsgebied voor ’s werelds beste wielrenners.

Design & Fotografie

Charles van Haverbeke: “We werkten met een crew van wereldklasse om dit boek tot leven te brengen. Marcus Brown, Design Director bij Cowboy, creëerde een spannend, toch strak en uitgesproken design om de ongelooflijke foto’s van de getalenteerde fotograaf Arthur Chambre te presenteren. Arthur reist de wereld rond om te werken aan outdoor- en sportfotografie en is al lange tijd verbonden aan het Follow The Coast project. Het boek is verder ontworpen door Camille Liebaert, Josephine Van Haverbeke en Els Lorie.”

Ultieme reisgids

“Toch is dit  niet ‘gewoon’ een fotoboek”, benadrukt Van Haverbeke. “We hebben een praktische gids gemaakt die je rondleidt op de 7 eilanden. Een perfecte fit om je volgende reis te plannen, of je nu van plan bent om te ontspannen op Tenerife of het ongekende van La Palma te verkennen. Met duidelijke kaarten en samenvattingen introduceert het een beginnende ontdekkingsreiziger in de wondere wereld van de eilanden.”

Een verhaal van ontdekking én uithouding

Maar er is meer. De makers hebben deze eilanden zelf verkend, te voet. Gedurende 14 dagen liepen ze over de Canarische Eilanden, via de GR 131, van oost naar west. Gemiddeld liepen ze meer dan een marathon per dag, over oneffen paden en door bergen en veroverde een crew van 8 dappere lopers de Canarische Eilanden, met een totaal van 625 km en een hoogteverschil van 25.000 meter.”

Dit boek vertelt het verhaal van 14 dagen van verkenning en uithoudingsvermogen, met bijzondere anekdotes en waardevolle inzichten.

Wil jij dit project mee ondersteunen? Je laten inspireren voor je volgende reis? Een designboek op je salontafel leggen of mee wegdromen met de verhalen van de lopers?

Ga naar www.kickstarter.com voor meer info over de crowdfunding.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?