De langste estafetteloop ter wereld: dit is de Mare Nostrum

Bekijk de trailer met spectaculaire beelden ... en krijg vooral veel goesting om zelf je etappe uit te kiezen!
In het septembernummer van running.be magazine lees je een uitgebreide reportage over de langste estafetteloop ooit, de Mare Nostrum. Daarbij legt een loper of een team van lopers elke dag een etappe van zo’n 100 km af langs de Europese kustlijn. Iedere loper of elk team heeft 24 uur tijd om de etappe te finishen en nadien de zandloper – het symbool van de estafetteloop – door te geven aan de volgende shoreholder. De Mare Nostrum is een Belgisch initiatief en werd vorig jaar in juni op gang getrapt. Wanneer het einde voorzien is? In 2027, maar het kan ook vijf jaar later worden. Het draait niet om de eindtijd, maar om de beleving, de uitzichten en het verhaal dat door alle lopers samen geschreven wordt. 
In de video hieronder krijg je alvast een voorsmaakje van dit prachtige initiatief. Een deel van dat verhaal lees je in het septembernummer van running.be magazine. Nu in de winkel, in de webshop en hier digitaal
P.S. de organisatie is steeds op zoek naar lopers om het verhaal mee te schrijven. Interesse? Check dan zeker de website van Mare Nostrum en claim jouw stukje Europese kust! 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.