AG Belgian Coast Walk en Lampiris Abdijentocht verplaatst naar mei 2021

De actualiteit omtrent COVID-19 heeft de organisatoren van de AG Belgian Coast Walk en de Lampiris Abdijentocht doen beslissen om hun event uit te stellen naar mei 2021.

“Het is onder de huidige omstandigheden niet langer realistisch om de AG Belgian Coast Walk op 5 september 2020 veilig te laten verlopen”, klinkt het. “We moeten als maatschappij collectief onze verantwoordelijkheid nemen en gevolg geven aan de maatregelen die de overheden momenteel nemen.”

“Het zal een gezamenlijke en massale inspanning vragen om COVID-19 onder controle te krijgen. Als organisatie hebben we daarnaast ook een eigen verantwoordelijkheid om de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers, toeschouwers en alle andere betrokkenen te waarborgen.”

Zelfde boodschap met betrekking tot de Lampiris Abdijentocht, die aanvankelijk op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, geprogrammeerd stond en later verplaatst werd naar 29 en 30 augustus. Maar dat is door de verslechterde coronasituatie dus ook niet langer mogelijk.

De volgende editie van de traditierijke wandel- en looptocht tussen de abdijen van Averbode en Tongerlo zal plaatsvinden op donderdag 13 mei 2021, Hemelvaartsdag.

De AG Belgian Coast Walk, die dit jaar aanvankelijk op 9 mei zou georganiseerd worden en een herkansing voor ogen had op 5 september, heeft al kenbaar gemaakt dat de volgende editie in mei 2021 zal plaatsvinden. Een exacte datum is er nog niet.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?