8.500 lopers voor Brussels marathonfeest

Zondag maakt de hoofdstad zich op voor de 6de editie van de Brussels Marathon & Half Marathon. 8.500 lopers uit meer dan 40 (!) verschillende landen zullen starten in één van de vier wedstrijden.

Titelverdediger Rik Ceulemans loopt zijn laatste marathon in Brussel. (foto belga)
De sportievelingen hebben de keuze uit de marathon, halve marathon, ladies run (4 km) en mini-marathon (4 km). Voor de allerkleinsten is er de kids run. De meeste lopers, 5.500, starten in de Halve Marathon, maar ook de Marathon trekt voor het eerst meer dan 2.000 lopers aan. 

2.000 lopers meer dan vorig jaar kiezen voor Brussel. Opvallend is dat 25% van de deelnemers uit het buitenland komt en deze wedstrijd aan een weekendje Brussel koppelen. De economische impact van de marathon voor de Stad Brussel, die je ook in andere wereldsteden terugziet, neemt dan ook toe.

Vooral het aantrekkelijke parcours door Brussel, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Tervuren, Sint-Pieters-Woluwe en Etterbeek, met apotheose de finish op de Grote Markt, maakt deze marathon uniek.

LAATSTE VAN CEULEMANS 

Rik Ceulemans zal voor de laatste keer aan de start staan van een marathon. Ceulemans die vorig jaar won, heeft er een indrukwekkende marathoncarrière opzitten met winst in zowat elk werelddeel.

De Zonhovenaar zal een vette kluif hebben aan de Marokkaan Abdelhadi El Hachimi, die eerder dit jaar in Utrecht 2.13.55 liep. Ook Gino Van Geyte, die traditioneel erg sterk loopt in Brussel, lijkt de laatste weken in goede doen. Net als in het verleden kunnen de Kenianen misschien voor de verrassing zorgen.

William Suparimuk won dit jaar de erg zware Route du Louvre (Lens, FR) in 2.16.31. Verder is het uitkijken naar de prestaties van de Marokkanen Ribag en Elbarouki én van debutant Gregory Faille.
Alle wedstrijden starten in het Jubelpark, de eindmeet is getrokken op de Grote Markt. Lopers kunnen nog inschrijven tijdens de Marathon Expo in de Koninklijke Militaire School (Hobbemastraat, 1000 Brussel) op vrijdag (15-20u.), zaterdag (13-17u.) en zondag (vanaf 7.00u.). 


Programma zondag 4 oktober
9.00 uur: Brussels Marathon
9.30 uur: Mini-Marathon (4 km)
9.45 uur: Knack Weekend Ladies Run
10.15 uur: Chiquita Kids Run (start & inschrijvingen Wetstraat ter hoogte van het Parlement)
10.30 uur: Brussels Half Marathon

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?